Logo Realitatea.md

Liberalii sesizează Curtea Constituțională. Susțin că guvernarea dirijează cu banii publici la propria dorință

06 Martie 2018, 17:41 // Politica

Partidul Liberal sesizează Curtea Constituțională pe marginea unei modificări operate de coaliția de guvernare la Legea privind achizițiile publice. Liberalii susțin că partidul de a guvernare folosește banii publicii și cei din bugetul de stat la propria dorință, pentru a se pregăti de campania electorală. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. 

Foto: Facebook/PL

„Legea stabilește foarte clar că toți banii publici sunt cheltuiți transparent. Cei de la guvernare printr-o metodă șmecheră au inserat o excepție care va permite tocarea unei sume importante de bani. La finalul anului 2017 a apărut amendamentul deputatului democrat prin care sunt exceptate de la achiziții publice contractele încheiate de Agenția achiziții publice ce au ca obiect procurarea bunurilor, serviciilor în vederea creării centrelor multifuncționale, iar Regulamentul privind încheierea acestor contracte se aprobă de fondator”, a declarat liberalul Valeriu Munteanu. 

Potrivit lui, toate centrele multifuncționale, toate lucrările și echipamentele vor fi realizate din bani publici dar fără licitații publice: „Conducătorii acestor instituții vor decide după bunul plac”.

Într-un comunicat al partidului se mai arată că „modificarea pe ascuns a acestei legi, demonstrează interesul Partidului Democrat de a dirija cu banii publici la propria dorință, reprezentând un generator colosal de corupție, cu atât mai mult, în an electoral”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile