Logo Realitatea.md

Liberalii vor „capul lui Gaburici”. Au înaintat o petiție către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pentru a-i anula diploma de studii a noului ministru (DOC)

11 Ianuarie 2018, 13:43 // Actualitate

Partidul Liberal a solicitat ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ca diploma de studii medii a noului ministru al Economiei, Chiril Gaburici, să fie anulată, iar în consecință și diploma de studii superioare să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie.

Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a prezentat petiția înaintată Monicăi Babuc, unde menționează ca ulterior, despre acțiunile întreprinse de către ministru, la cererea acestuia, să fie informat și premierul, Pavel Filip, pentru a fi demis din funcție proaspătul ministru al Economiei.

„Am solicitat dnei ministru Monica Babuc să facă toate demersurile necesare pentru ca diploma de studii medii a cetățeanului Chiril Gaburici, obținută fraudulos, să fie anulată, iar în consecință și diploma de studii superioare să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie a domnului Chiril Gaburici.

După realizarea acțiunilor legale de anulare a diplomelor de studii a domnului Gaburici, urmează să fie informat primul-ministru despre întrunirea condițiilor legale, ce atrag după sine încetarea mandatului unui ministru, în vederea excluderii acestuia din Guvern”, scrie Munteanu.

Realitatea.md amintește că, anterior, când deținea funcția de ministru al Educație, în anul 2015, Maia Sandu, a menționat că diploma de studii a actualului ministru al Economiei, Chiril Gaburici, este valabilă și autentică. De asemenea, de menționat faptul că, în acea perioadă, pe numele lui Gaburici, pe când deținea funcția de prim-ministru, a fost intentat un dosar penal de către procurori, pe bănuilile rezonabile de fals în acte. Ulterior, cauza penală a fost clasată, pe motiv că infracțiunea a vut loc mult timp în urmă, iar termenul de prescripție privind tragerea la răspundere penală a expirat.  

Citeste tot despre: Chiril Gaburici, diplomă, liberalii, PL
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7699 0.6414%
USD USD 16.7372 0.3784%
RUB RUB 0.2727 1.7158%
RON RON 4.2756 0.8111%
UAH UAH 0.6425 0.7369%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile