Logo Realitatea.md

Lideri ai organizațiilor politice de tineret de sorginte social-democrată din şase țări ale lumii, în vizită la Chişinău

23 Aprilie 2017, 15:23 // Actualitate

Organizația de Tineret a Partidului Democrat din Moldova a găzduit la Chișinău, în perioada 20-23 aprilie 2017, conferința anuală a Uniunii Internaționale a Tinerilor Socialiști (IUSY) pentru zona de cooperare a bazinului Mării Negre. Evenimentul a reunit lideri ai organizațiilor politice de tineret de sorginte social-democrată din 7 țări (România, Bulgaria, Ucraina, Georgia, Armenia, Belarus și Republica Moldova), dar și oaspeți și vorbitori social-democrați din Suedia și din partea Partidului Democrat din SUA.


Foto: facebook.com/TineriiDemocrati

În principal, discuțiile au fost axate pe problemele afirmării identității europene și pe rolul și aportul tinerilor la procesul de luare a deciziilor în societate. Pe durata atelierelor de lucru, participanții au evaluat posibilitățile de implicare a fiecărei organizații în parte atât la nivel național, cât şi internațional, în vederea promovării aspirațiilor tuturor tinerilor din această regiune.

Alte subiecte importante de pe agenda reuniunii au vizat lupta contra corupției, atingerea parității de gen și emanciparea politică și socială a femeilor, precum și practicile electorale și reforma sistemelor electorale.

Evenimentul a fost condus de Secretarul General al IUSY, Alessandro Pirisi, care s-a arătat satisfăcut de prestația delegațiilor țărilor membre. De asemenea, un interes sporit au trezit inițiativele promovate în Republica Moldova privind reforma clasei politice și a sistemului electoral, pe marginea cărora a fost făcută o prezentare de către liderii Organizației de Tineret a PDM.

Conferința a culminat cu adoptarea unei rezoluții comune, prin care tinerii s-au declarat împotriva oricăror forme de discriminare de gen și în favoarea atingerii parității de gen, au încurajat implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor la toate nivelele, au condamnat conflictele armate din bazinul Mării Negre și au subliniat rolul tinerilor în dezvoltarea ideologiei social-democrate.

Organizația de Tineret a Partidului Democrat din Moldova a devenit în mai 2014 membru cu drepturi depline al Uniunii Internaționale a Tinerilor Socialiști (IUSY), alăturându-se astfel unei structuri cu tradiție, fondată în anul 1907 și care reunește astăzi peste 150 de organizații de tineret din întreaga lume. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile