Logo Realitatea.md

Liderul de la Tiraspol, despre cinci acorduri semnate dintre Moldova și Trasnistria: „Nu e o conspirație dintre noi și elita moldovenească. Dodon nu știe ce se întâmplă!”

29 Decembrie 2017, 14:37 // Politica

Liderul regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a declarat că încearcă pe toate platformele internaționale să apere principiul independenței Trasnsnistriei. Așadar, afirmațiile potrivit cărora cele cinci acorduri semnate în noiembrie dintre Transnistria și Republica Moldova precum că aceasta ar însemna predarea unor poziții sau conspirația elitelor din Moldova și Transnistria sunt nefondate.

Foto: president.gospmr.org

„Dodon susține că aceasta este o conspirație dintre elitele din Moldova și Transnistria. Nu! Întreaga problemă este că nici el, și nici angajații lui pur și simplu nu participă la procesul de negociere. Igor Dodon pur și simplu nu știe ce se întâmplă. Și dacă aș face-o, nu aș spune asta. Grupurile de experți (de lucru), după o lungă activitate, au ajuns la un consens în înțelegerea problemelor care au fost în cele din urmă semnate atât de partea transnistreană, cât și de partea moldovenească, pe lângă deschiderea podului”, a declarat liderul de la Tiraspol.

Potrivit lui, în urma instalării controlului moldo-ucrainean la punctele de trecere Kuciurgan - Pervomaisk relațiile dintre Moldova și nerecunoscuta regiune au devenim mai tensionate, însă a subliniat că aceste decizii nu sunt o predare a regiunii din stânga Nistrului, ci afirmarea intereselor autorităților transnistrene.

„În mare măsură, apostilarea diplomelor se realizează în conformitate cu interesele studenților ce studiază la universități. În ceea ce privește rețelele de legătură mobile, noi încă suntem stat nerecunoscut și am putea fi complet lipsiți de rețele telefonice fiindcă ne aflăm în afara zonei de drept internațional. Dar am reușit să le stabilim și legalizăm. Acesta este un mare succes pentru Trasnistria”, a subliniat Krasnoselski. 

Realitatea.md amintește că recent, vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan a enumerat succesele și a explicat beneficiile pe care le au acestea asupra cătățenilor atât din dreapta, cât și din stânga Nistrului. Acesta a vorbit despre problema școlilor, diplomelor, plăcuțelor de înmatriculare, legăturilor telefonice.

Citește și: 

Krasnoselski, încrezător vizavi de independența Transnistriei: Nu suntem o ancoră! Regiunea transnistreană poate exista și fără Moldova

Krasnoselski nu se mai poate abține! A zis tot ce crede despre Dodon: „Pentru ce să amăgești? Va provoca război!”


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile