Logo Realitatea.md

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, anunță când va fi funcțional programul ”Prima Casă” (VIDEO)

13 Februarie 2018, 11:58 // Actualitate

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat că Programul ”Prima Casă” va fi operațional începând cu luna martie. Politicianul a declarat în cadrul unui briefing de presă că a solicitat o campanie amplă de informare la acest subiect, menționând totodată că funcţionarii ar putea să beneficieze de anumite facilităţi în cadrul acestui program.

Embed:

”Programul ”Prima Casă” este o inițiativă mult așteptată de cetăţeni, este în fază finală de elaborare și de luna viitoare va deveni funcțională. Am solicitat colegilor din Guvern să lanseze o campanie de informare a acestui proiect. Care sunt condițiile, cine poate beneficia și toate celelalte detalii de care trebuie cetățenii să știe. Noutatea ar fi că am cerut colegilor din departamentul economic a PDM să găsească soluții la acest subiect și pentru funcționarii publici”, a declarat Vlad Plahotniuc.

În acest context, Vlad Plahotniuc a a declarat că a venit cu o solicitare către Guvern pentru a avea o comunicare activă cu băncile comerciale, pentru a reduce la maxim birocrația.

”Am cerut colegilor din Departamentul Economic al PDM, dar și specialiștilor din Guvern să facă o analiză a modului în care, prin intermediul acestui program, am putea veni cu anumite facilități suplimentare pentru funcționarii publici. Ne dorim să găsim soluții cât mai eficiente de a-i promova și a-i motiva să lucreze în continuare în sistemul de stat, dar și să atragem cât mai mulți tineri în acest sector. Mă refer la achitarea de către stat a unei părți importante din prețul imobilului achiziționat. Urmează ca mărimea acestei parți, care va fi achitată de stat, s-o comunicăm după ce vor fi făcute toate evaluările necesare”, a declarat liderul PDM.

Realitatea.md amintește că la sfârșitul anului trecut, proiectul de lege a Programului de stat „Prima casă” a fost votat în lectură finală de către deputați. Proiectul prevede procurarea aparatamentelor și caselor de locuit pe teritoriul Republicii Moldova, în special, pentru familiile tinere, membrii cărora nu au depășit vârsta de 45 de ani, sunt angajați în câmpul muncii și au venituri oficiale.

CITEȘTE ȘI: 

Programul de stat „Prima casă”, cu acte în regulă. Deputații au votat în lectură finală proiectul de lege

Andrian Candu: „Tinerii vor putea aplica la Programul „Prima Casă” de la începutul anului 2018” (VIDEO)

(DOC) Prima Casă: Iată care vor fi condițiile pentru a putea beneficia de program

Liderul PDM, despre proiectul „Prima Casă”: Am cerut să se compenseze tinerilor jumătate din dobânda achitată pentru creditul imobiliar (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7153 0.9612%
USD USD 16.9368 0.0804%
RUB RUB 0.2685 1.1680%
RON RON 4.2231 1.0021%
UAH UAH 0.6455 0.2641%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile