Logo Realitatea.md

Liderul trupei "Okean Elzy" a anunțat că partidul său va participa la alegerile parlamentare din Ucraina

16 Mai 2019, 14:38 // Life

Interpretul ucrainean, lider al trupei Okean Elzy și o figură publică, Sviatoslav Vakarchuk, a anunțat joi că partidul său de "Голос - VOCEA" va participa la alegerile din toamnă pentru Rada Supremă.

"Rada Supremă sa transformat într-o mlaștină toxică care ne suge viitorul, trebuie să schimbăm acest lucru. Suntem cu toții obosiți de modul în care se face politica acum în Ucraina. Suntem dezgustați să privim cum oligarhii au privatizat parlamentul ucrainean și dictează deciziile. Politica mănâncă Ucraina din interior".

Vakarchuk a menționat că acesta este motivul pentru care partidul său "Vocea" merge la urne. "Noi, partidul Vocea, mergem în Parlament pentru a distruge vechea politică și a crea o nouă politică", a spus el.

În 2007, la alegerile extraordinare ale Radei Supreme, Vakarchuk a fost ales deputat din blocul nostru de auto-apărare al Ucrainei, dar după un an a demisionat voluntar.

În ajunul ultimelor alegeri prezidențiale din Ucraina, Vakarchuk a fost considerat unul dintre candidații cei mai apreciați. Totuși, el a refuzat să candideze pentru cel mai înalt post al statului.

Anunțând decizia sa de a merge în politică, Vakarchuk nu a spus nimic despre soarta trupei "Okean Elzy" și dacă va continua cu activitățile sale. Okean Elzy este una dintre cele mai renumite trupe rock din Ucraina, fiind creată în 1994. În prezent, trup desfășoară un turneu la scară largă în Ucraina și Belarus. Ultimul concert este programat pentru 20 septembrie la Minsk.

Citeste tot despre: Okean Elzy, rada supremă, ucraina
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile