Logo Realitatea.md

Locuințe sociale pentru 40 de familii din raionul Fălești! Valoarea proiectului constituie circa 970 000 euro

12 Octombrie 2017, 13:55 // Economie

40 de familii din raionul Fălești vor beneficia de locuinţe sociale. Apartamentele vor fi distribuite în locațiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dizabilități care nu au o locuinţă sau nu dispun de venituri proprii pentru a-și achiziționa o locuinţă. 

Foto: madrm.gov.md
„La Fălești este în reconstrucție un bloc vechi,cu parter și două nivele, nefuncțional de mai mult de 5 de ani. Proiectul este realizat cu susținerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Locuințele sociale sunt o oportunitate pentru familiile tinere și o șansă la un trai mai bun pentru cetățenii cu venituri mici”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, în cadrul conferinței.
 
De asemenea, ministrul a menționat că în procesul de reconstrucție va fi demontat acoperișul, se va mai construi încă un nivel și va fi schimbată destinația construcției existente, din cămin în apartamente. 
 
Managerul Unității de Implementare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova, Iunona Lungul a comunicat că în prezent pe șantier graficul de execuție a lucrărilor nu este încălcat.
 
„Se execută lucrări de construcție la ultimului nivel, se montează carcasa din lemn pe acoperiș și se efectuează lucrări de finisări cu amestec uscat în apartamente. Au fost instalate rețelele interioare de electricitate și apă și canalizare. Muncitorii au început să monteze teracotă în bucătării și blocuri sanitare”, a subliniat managerul UIP II, Iunona Lungul. 
 
Costul total al proiectului din raionul Fălești constituie circa 970 mii euro. 
 
Menționăm, în Republica Moldova locuinţele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul unui proiect de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II. Locuințele sunt repartizate de către autorităţile publice locale și se acordă în locațiune. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.
 
Beneficiarii  sunt selectați la nivel local de către o comisie instituită în acest scop. care examinează cererile depuse de solicitanți. Comisia verifică legalitatea actelor confirmative și urmărește dacă solicitanții întrunesc condițiile conform criteriilor de selectare din Regulamentul. 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”