Logo Realitatea.md

Locuitori din satul Bulboaca se plâng că li se prăbușesc casele din cauza mașinilor de mare tonaj. Ce indicații a dat ministrul Gaburici în acest sens

18 Aprilie 2018, 08:36 // Societate

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a inspectat drumul principal din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, pentru a analiza circumstanțele și a soluționa problema locuitorilor, care se plâng că mașinile de mare tonaj circulă prin localitate, iar din această cauză apar fisuri pe pereții caselor.

Foto: mei.gov.md

Chiril Gaburici a sesizat problema circulației camioanelor de mare tonaj și a dat indicații responsabililor de la Agenția Națională Transport Auto (ANTA) ca, împreună cu Inspectoratul Național de Patrulare (INP), să monitorizeze traficul rutier în următoarea perioadă și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere. Asta în condițiile în care, pentru circulația mașinilor de mare tonaj, este un drum de ocolire a satului Bulboaca.

„Dacă subiectul a ajuns la ministru, înseamnă că cineva nu-și face treaba”, a punctat Chiril Gaburici, în cadrul vizitei la Bulboaca.

Mai mult, ministrul a cerut ANTA să găsească calea eficientă de inspecție, care să împiedice transportatorii să încalce reglementările, să distrugă drumurile și să afecteze casele oamenilor.

La indicația acestuia, ANTA urmează să efectueze controlul greutății pe axă, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

Amintim că problema a ajuns în vizorul Ministerului Economiei și Infrastructurii la începutul acestei luni, mai ales, după ce tavanul casei a unei familii din satul Bulboaca s-a prăbușit într-o dimineață.

Citeste tot despre: Chiril Gaburici, MEI, raionul Anenii Noi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile