Logo Realitatea.md

Lovitură pentru Uber! Directorul pentru Europa de nord a demisionat de la conducere, după ce compania a fost interzisă la Londra

02 Octombrie 2017, 23:10 // Auto

Directorul Uber pentru Europa de Nord, Jo Bertram, a demisionat luni, în contextul în care compania de transport auto încearcă să convingă autorităţile din Londra să prelungească licenţa, scrie Mediafax.

Autoritatea londoneză pentru Transporturi (TfL) a șocat compania Uber, cu sediul central în oraşul american San Francisco, prin decizia de a nu prelungi licenţa pentru transport auto, invocând infracţiuni grave. Licenţa Uber pentru oraşul Londra a expirat pe 30 septembrie, dar cei aproximativ 40.000 de şoferi colaboratori vor putea continua activităţile până la epuizarea modalităţilor de contestare judiciară a deciziei.

Noul director general al Uber, Dara Khosrowshahi, urmează să aibă marţi întrevederi cu reprezentanţi ai Autorităţii londoneze pentru Transporturi (TfL).

Între timp, Jo Bertram, directorul Uber pentru Europa de Nord, cu biroul în Londra, a anunţat luni, într-un e-mail trimis angajaţilor şi văzut de jurnalişti ai agenţiei Reuters, că se va retrage din funcţie în câteva săptămâni.

Jo Bertram a argumentat că firma Uber, evaluată la aproximativ 70 de miliarde de dolari, are nevoie de un înlocuitor pentru a face faţă problemelor din Europa de Nord.

"Date fiind actualele provocări cu care ne confruntăm, sunt convinsă că este momentul prielnic pentru o schimbare de persoană, astfel că predau sarcinile cuiva care va rămâne aici mult timp şi ne va putea duce în următoarea etapă. Chiar dacă mi-aş fi dorit să anunţ această decizie în circumstanţe mai liniştite, sunt mândră de echipa pe care am construit-o şi sunt încrezătoare în abilităţile lor de a conduce afacerea spre un nou capitol", a transmis Jo Bertram.

Jo Bertram, care va prelua un nou post, va fi înlocuită tranzitoriu în funcţia de director Uber pentru Europa de Nord de Tom Elvidge, actualul manager al companiei în Londra.

Citeste tot despre: a demisionat, Europa de Nord, uber
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile