Logo Realitatea.md

Lucrările de reparație a singurei instituții de învățământ cu predare în limba română din Taraclia, pe ultima sută de metri

02 August 2018, 12:00 // Societate

Reparația singurei școli românești din raionul Taraclia este pe ultima sută de metri după ce mai multe organizații neguvernamentale, politicieni și oameni de rând s-au implicat și au donat resurse financiare pentru a fi realizat acest lucru.

Foto: Unirea ODIP

La mai puțin de o lună până la începerea anului de învățământ, Asociația „UNIREA – ODIP", care a lansat o amplă campanie de colectare a fondurilor, face un ultim apel pentru oamenii de bună credință astfel încât visul elevilor de a învăța în limba română să fie realizat.

„Datorită diasporei și a altor oameni de bună-credință, reparația singurei școli cu predare în limba română din raionul Taraclia este aproape gata. Dacă la începutul verii, această instituție se afla într-o stare dezastruoasă, iar condițiile de studii erau practic imposibile, de la 1 septembrie, elevii vor putea învăța în limba română la ei în localitate. Nu ne oprim aici, întrucât ne așteaptă încă multă muncă", a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP", Vlad Bilețchi.

Amintim că Guvernul a decis, recent alocarea a 453 de mii de lei din bugetul de stat pentru reparația gimnaziului – grădiniță „Dimitrie Cantemir" din satul Aluatu, raionul Taraclia. Astfel, aproximativ 313 mii de lei vor fi alocați pentru finalizarea lucrărilor la sistemul de electricitate, iar alți peste 131 de mii de lei sunt prevăzuți pentru reparația coridoarelor.

Școala din Aluatu risca să fie închisă din cauza condițiilor deplorabile. Pereții erau deteriorați și gata să se prăbușească, iar sălile de studii erau pline de mucegai. În gimnaziul din Aluatu învață în jur de 70 de elevi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.7969%
USD USD 17.0729 0.2537%
RUB RUB 0.2568 2.1480%
RON RON 4.1402 0.6956%
UAH UAH 0.6145 0.5893%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile