Logo Realitatea.md

Lupu, despre premier: Moldova are nevoie de o persoană puternică... Nu cred că asta e profilul domnului Sturza! Ce zice despre Belostecinic

15 Decembrie 2015, 15:08 // Politica

”Moldova are nevoie de o persoană puternică, un om care să poată ține stabil guvernul inclusiv politic, care să fie capabil să-și negocieze voturile pentru reformele mai complicate, să fie conectat la situația de aici, să aibă autoritatea necesară să poată conduce Guvernul într-un moment extrem de complicat”, așa a caracterizat președintele PD, Marian Lupu, profilul candidatului la funcția de premier.

Totodată, Lupu a spus: ”Nu cred că asta e profilul domnului Sturza”.

foto: maib.md

”Legat de candidatură, dacă aceasta va apărea, marea greșeală care se va face va fi în primul rând jocul cinic din spatele ei, nu poți să vii cu o candidatură care are în spate minciună și șmecherii, să ai pretenția să primești voturi prin astfel de scheme. Domnul Sturza sau indiferent cine va fi desemnat prin astfel de metode, domnul Belostecinic, care e alt nume vehiculat, trebuia mai întâi să meargă să discute cu toate partidele, să ia pulsul real al celor care urmează să voteze, nu cel de pe Facebook și de la PLDM, apoi să decidă dacă are rost să se bage în povestea asta sau nu. Așa era corect și macar aveau loc discuții, se elimină acest joc periculos pentru Moldova. Toți cei care intenționează să facă acest gest iresponsabil, ar trebuie să ia în calcul la modul serios și foarte realist consecințele și dacă decid să meargă mai departe în gestul lor nesăbuit, să știe că nu o să poată muta răspunderea pe alții, planul lor deja e la suprafață, urmează doar să vedem dacă va fi oficializat pentru confirmare sau se va renunța la el”, a comentat Lupu pentru Infotag.

Zilele trecute și Mihai Ghimpu a fost întrebat despre candidatura lui Ion Sturza. Președintele PL a răspuns: Eu am să vă răspund mai târziu la întrebarea aceasta. Citiți pagina... și vedeți cum a tratat dumnealui partidele, analizați”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 0.0000%
USD USD 17.0377 0.0000%
RUB RUB 0.2144 0.0000%
RON RON 4.0899 0.0000%
UAH UAH 0.5990 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile