Logo Realitatea.md

Lupu și Dodon se autoinvită virtual la dezbaterile electorale! Lupu: Mă voi confrunta doar cu candidatul antieuropean. Dodon: Sunt gata să-l pun la punct oriunde

13 Octombrie 2016, 20:51 // Politica

Candidații la funcția de președinte ai țării Marian Lupu, din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM) și Igor Dodon, din partea Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) se autoinvită virtual la dezbaterile electorale de la radio și TV, care urmează să aibă loc în următoarele săptămâni până la finele campaniei. 

Foto: realitatea.md

PDM a trimis astăzi un comunicat de presă, prin care Marian Lupu menționează că va participa la dezbateri numai cu candidatul antieuropean Igor Dodon.

„Voi participa la dezbateri numai dacă mă voi confrunta direct în cadrul lor cu candidatul antieuropean Igor Dodon. Și îl somez public să nu evite aceste confruntări, să nu se ascundă în spatele dezbaterilor cu candidații comozi pentru dânsul, care nu au șanse să ajungă în turul doi. Eu am arătat clar că am scopul să contracarez planul extern de schimbare a cursului european al Moldoveni și proiectul subversiv de federalizare a țării.

De aceea, adversarul viitorului european al țării și al statului unitar moldovenesc este și adversarul meu. Exponentul planului antieuropean și al proiectului de federalizare este, în mod evident, candidatul Partidului Socialiștilor. Este, de asemenea, foarte important ca dezbaterile electorale să aibă loc în condiții de corectitudine și echidistanță asigurate de cei care le organizează. Doar în cadrul unor confruntări cinstite ne putem asigura că cetățenii vor primi mesajele candidaților principali în aceste alegeri și vor putea vota în cunoștință de cauză”, a menționat Lupu 

În replică, Igor Dodon a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„În sfârșit domnul Lupu s-a trezit sau l-au trezit și a vazut invitatia mea la dezbateri, lansată încă săptămîna trecută. Sunt gata să-l pun la punct pe Lupu oriunde: la TV, în stradă, în piață, în vreun sat sau în vreo școală închisă sub guvernarea lui oligarhică. Poate veni cu casti in urechi, sa-i sopteasca cineva de la GBC sau Nobil ce sa vorbesca.

Ce spune domnul Lupu de o dezbatere publică, în vreun spațiu deschis, cu prezența presei și a cetățenilor? Sau se teme de cetățeni? O să-i rog pe oamenii prezenți să nu-l fluiere pe candidatul oligarhilor, așa cum îl fluieră în fiecare raion și sat unde apare. Promit dezbateri civilizate, pe subiecte concrete, pe probleme actuale.

Voi scoate la suprafață toate nelegiuirile și gafele acestei guvernări eurounioniste, voi indica vinovații și voi demonstra că Marian Lupu, ca exponent al acestei guvernări, este ultimul politician care are dreptul moral să ceară votul cetățenilor!”, a conchis Dodon.

 

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile