Logo Realitatea.md

Maestrul Eugen Doga va susține trei concerte grandioase la Căușeni, Soroca și Hîncești

13 Septembrie 2017, 11:09 // Societate

Maestrul Eugen Doga, patrimoniu cultural al Republicii Moldova și patrimoniu imaterial al UNESCO, va susține trei concerte în exclusivitate în orașele Căușeni, Soroca și Hîncești. Evenimentele sunt dedicate aniversării a 80 de ani a compozitorului.

Concertele se vor desfășura sub egida Ministerului Culturii, în perioada 21-23 septembrie: 

21 septembrie – Scuarul Casei de Cultură – Căușeni

22 septembrie – Scuarul Cetății Soroca – Soroca

23 septembrie – Conacul Princiar Manuc Bey – Hîncești

Intrarea la concertele de la Căușeni și Soroca sunt gratuite pentru public, iar la concertul de la Hîncești intrarea se va face cu biletul de la Conacul Manuc Bey, astfel vizatorii sunt invitați să descopere bijuteria regiunii Hîncești în ziua evenimentului. De asemenea, pentru concertul de la Manuc Bey va fi posibilă procurarea biletelor și online, iar numărul de bilete va fi limitat.

Totodată, participanții la aceste evenimente vor putea descoperi potențialul turistic al localităților din Căușeni, Soroca și Hîncești. Organizatorii vor pregăti un traseu turistic desfășurat, iar finalul zilei va fi încununat cu un concert al maestrului Eugen Doga, în cadrul căruia vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov și alți artiști.

Concertele fac parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID și Guvernul Suediei și cu sprijinul Consiliilor Raionale Căușeni, Soroca și Hîncești, sub umbrela brandului turistic de țară – Descoperă căile vieții.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.3711%
USD USD 16.9232 0.4720%
RUB RUB 0.2654 0.9125%
RON RON 4.1812 0.3071%
UAH UAH 0.6438 1.0675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile