Logo Realitatea.md

Magie printre stânci! Peste 200 de artiști au participat la Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOPERĂ” (Reportaj VIDEO)

12 Iunie 2017, 11:42 // Societate

Printre stâncile de la Butuceni a răsunat din nou muzică clasică, o adevărată magie pe notele francezului George Bizet. În cea de-a doua zi a Festivalului „DescOPERĂ” a fost celebra ”Carmen”, interpretată de soliştii şi orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu". Spectacolul a fost dirijat de maestrul Frierich Pfeiffer din Austria. 

Embed:

În scenă au ieșit peste 200 de artiști, care i-au ținut pe spectatori cu răsuflarea întretăiată. 

Cei veniți la concert au rămas fermecați de spectacol. 

„Ne place opera și mai ales opera Carmen. Sunt pentru prima oară și e superb. E natural, e rustic, e frumos”, a remarcat o vizitatoare. 

„Noi am fost și anul trecut și ne-a plăcut și am venit și anul acesta”, spune un vizitator. 

”Am venit la odihnă, să stăm puțin la aer liber, să scăpăm de căldura din oraș. Să spun cinstit nu mergem des, dar o ascultăm cu plăcere”, a menționat o vizitatoare. 

Organizatorii spun că și-au atins scopul: festivalul ”DescOPERĂ” deschide noi orizonturi pentru omul de rând.

„Aduce un plus de atenție către locațiile noastre încărcate cu foarte, foarte multă istorie și cultură și tradiție. Ceea ce înseamnă că Orheiul Vechi și pensiunile turistice din interiorul acestei rezervații vor avea încă un motiv suplimentar pentru a fi vizitat”, a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc. 

„Ediția din acest an este minunat gândită de către teatre. Vă spun un lucru, dacă cuiva nu-i ajunge un balot de paie eu aș sta și patru ore în picioare pentru ceea ce se va întâmpla astăzi pe scenă”, a menționat directorul pensiunii „Eco-Resort”, Anatolie Botnaru. 

Toată povestea din jur e apreciată și admirată datorită pictorului Iurie Matei, care a semnat scenografia.

„Sigur că partea muzicală e impecabilă, ne-am implicat, am schimbat și scenografia față de ceea ce avem în teatru. O să apară niște cai profesioniști și călăreți, ceea ce în teatru nu avem posibilitatea, dar și tabăra militară pe care o aveți în față”, a specificat Iurie Matei, artist al poporului. 

Și în acest an, evenimentul a fost organizat în parteneriat cu USAID Moldova. 

”Anturajul este, desigur, minunat. De câteva ori am fost aici și de fiecare dată când am oaspeți, venim aici împreună. Cred că este o bună posibilitate pentru Republica Moldova să organizeze acest festival întru-un loc atât de frumos”, a explicat Simone Giger, reprezentanta Agenției Elvețiene pentru dezvoltare.

Festivalul de muzică clasică în aer liber ”DescOPERĂ” este organizat de Ministerul Culturii, cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție. Aproape cinci mii de oameni au participat la festivalul descOPERĂ din acest an, iar numărul total de artiști implicați în cele trei seri de spectacole depășește cifra de 500.  

Potrivit organizatorilor, una dintre edițiile viitoare ale festivalului va fi dedicată lui Richard Wilhelm Wagner, compozitor, dramaturg și teoretician al artei germane, unul din cei mai de seamă reprezentanți ai romantismului muzical. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)