Logo Realitatea.md

Mai multă culoare orașului. Începătorii în arta graffiti au învățat procedee și tehnici într-un parc din Capitală (VIDEO)

17 Iulie 2017, 14:13 // Societate

Orașul trebuie să fie mai colorat! Este convingerea iubitorilor de graffiti, care au organizat un workshop pentru începători. Profesioniști și bobocei îi ale artei, toți la olaltă lucrează de zor pentru a transforma locurile gri din capitală, în adevărate opere. Noua locație a artiștilor a fost Aventura Parc, acolo unde copiii se vor distra printre povești desenate.

Embed:

”Încercăm să redeschidem porțile către lumea de artă de pe stradă maestrul nostru, încearcă să ne învețe astăzi toate treburile acestea momentan acesta este un fon, am făcut o combinație de culori după instrucțiunile lui și mai târziu o să ne dea niște figurine pe care ar trebui să le transpunem cu un alt tip de markere aici pe acest perete, după ce o să se usuce culoarea și sperăm ca pe final să iasă o treaba destul de faină”.

Workshopul a fost susținut de Dmitrii Potapov, care are în spate peste zece ani de experienţă în cultura graffiti şi artă. Tot el a scos în evidență mai multe locuri din Chișinău.

”Eu îmi doresc ca societatea să se dezvolte și să existe mai mulți oameni care desenează”.

Chiar dacă unii sunt la prima lor experiență, viitorii artişti spun că depun mult suflet în lucrările lor.

”Sunt pentru prima dată și ieri am aflat detalii despre graffiti deci este ceva complet nou pentru mine, îmi place foarte mult. Aș vrea să cunosc un nou timp de artă și să văd în ce constă graffiti care sunt tehnicele și etc. Da, aș vrea să dau o culoare parcului pentru că copii iubesc desenele de tipul dat și sper să iasă frumos”;

”Sunt deja a doua oară la acest eveniment și destul de tare îmi place, îmi place să desenez și din aceasta cauza am decis să particip și la graffiti workshop, este un altfel de desenare, dar tot are mari posibilități artistice. Vreau să mă bucur de creația pe care o fac și îmi aduce plăcerea desenarea”.

În cadrul workshop-ului, participanții au învățat despre istoria mișcării graffiti, stilurile și tehnicile folosite de artiști renumiți în acest domeniu.

”Noi dorim să facem orașul nostru mult mai colorat, mult mai frumos pentru că avem un orășel destul de frumos și este cam sumbru și am hotărât că totodată ce e un parc pentru copii să-l facem mult mai frumos și mai colorat, mai viu”, spune Ana Alcaza, organizator.

Graffiti Workshop se află la a doua ediție.

Citeste tot despre: arta, Chisinau, culoare, culori, garffiti, workshop
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)