Logo Realitatea.md

Mai mulți provocatori ce pregăteau dezordine în masă la protestele din PMAN, identificați de Poliție. Instigau la violență pe rețele de socializare (VIDEO/FOTO)

23 Iunie 2018, 12:54 // Societate

Mai multe persoane au fost identificate și cercetate penal de către reprezentanții Direcției Generale Urmărire Penală pentru pregătirea dezordinilor în masă. Acțiunile violente erau promovate de pe profiluri false pe rețele de socializare. Prin mai multe postări instigatoare la ură, provocatorii chemau cetățenii să acționeze violent la protestele ce urmează să se desfășoare mâine în Piața Marii Adunări Naționale. 

„Direcția Generală Urmărire Penală a pornit cauza penală în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă. Materialele de constatare care au servit drept temei pentru începerea urmăririi penale au fost acumulate de către instituțiile specializate al IGP. În cadrul urmăririi penale au fost identificate mai multe persoane care prin acțiunile sale instigă la violență, inclusiv incendieri, pogromuri, distrugerea de bunuri, aplicarea violenței și opunerea violenței forțate reprezentanților autorităților”,a declarat reprezentantul Inspectoratului General al Poliției.

Persoanele care au instigat la dezordini prin intermediul rețelelor de socializare au fost identificate. Există diverse materiale care demonstrează bănuiala rezonabilă. Unele dintre aceste persoane au fost deja cercetate de către reprezentanții re urmărire penală, pentru a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuiți. 

„Din numărul persoanelor identificate, sunt și celea care la moment au statut de inculpat în cadrul cauzei penale examinate de către instanța de judecată pe faptul dezordinilor în masă care au avut loc la data de 24 aprilie 2016”,susține Poliția. 

Totodată, reprezentantul IGP a asigurat că acțiunile Poliției, inclusiv ale organului de urmărire penală, nu sunt îndreptate în privința persoanelor care vor protesta pașnic, ci au drept scop protecția acestora de posibile acțiuni ale persoanelor rău-voitoare. 

De menționat că Poliția îndeamnă protestatarii să nu se lase provocați de acțiuni violente și radicale. 

Fără arme, bâte și substanțe explozive! Poliția a anunțat măsurile de asigurare a ordinii publice în timpul desfășurării în PMAN a protestului de mâine (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile