Logo Realitatea.md

Maia Sandu a depus semnăturile la CEC. La Orhei listele PAS au fost ținute cinci zile (VIDEO)

22 Septembrie 2016, 17:19 // Politica

Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală 24.832 de semnături colectate în susținerea candidatului său la funcția de președinte. Potrivit Maiei Sandu, în general, procesul de colectare a semnăturilor a fost unul ușor, fără prea multe impedimente, cu o singură excepție.

„Vreau să vorbesc aici despre un caz concret de la Primăria orașului Orhei, unde listele noastre au fost reținute cinci zile, iar după cinci zile ni s-a spus că aceste persoane au semntat în lista altui candiat, și chiar dacă acest candidat a depus listele mai târziu decât noi, aceste liste au fost ștampilate. O să facem o sesizare. Vrem să știm dacă semnăturile în lista candidatului Partidului „Ravnopravie”, pentru că despre asta este vorba, sunt false sau nu și dacă ni s-au furat aceste semnături. Acesta este un caz mai grav despre care vrem să vorbim și sperăm că CEC îl va investiga”, a spus Maia Sandu.

Aceasta a menționat că Republica Moldova are nevoie de o nouă clasă politică, iar alegerile prezidențiale pot reprezenta primul pas în acest sens. „Când vorbesc de o nouă clasă politică, vorbesc despre oameni integri, onești, pe care îi preocupă interesul cetățeanului. Republica Moldova are nevoie de o clasă politică de oameni profesioniști, care știu cum să restructureze acest sistem, cum să-l schimbe, cum să construiască instituții ale statului care să funcționeze în interesul cetățeanului. Pentru asta trebuie să ne unim cu toții pentru că acum lupta se duce între corupți și între cei care sunt furați de corupți. De aceea, trebuie să ne unim și să credem în oameni onești. Pentru aceștia trebuie să ne dăm votul”, a mai menționat liderul PAS.

Întrebată despre un candidat comun, Maia Sandu a spus că PAS crede și în continuare că „ideea unui candidat comun este cea mai potrivită” și crede că „această idee este fezabilă”. „Așa cum am declarat de fiecare dată, Partidul Acțiune și Solidaritate își va respecta angajamentul. Angajamentul presupune măsurarea încrederii pe care o au acești oi candidați și, în funcție de rezultatele acestor măsurători, în funcție de rezultatele sondajelor, să se ia o decizie cine este candidatul comun”, a mai spus Maia Sandu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile