Logo Realitatea.md

Maia Sandu, despre validarea mandatului lui Năstase: Sper că nu este dorința magistraților de a se da bine pe lângă noua putere

09 Octombrie 2019, 15:48 // Politica

Maia Sandu a declarat că validarea mandatului lui Andrei Năstase de primar al minicipiului Chișinău, câștigat în scrutinul din 20 mai și 3 iunie 2018, este un exemplu care demonstrează „decizia aberantă de anul trecut”. Totodată prim-ministra speră că decizia magistraților nu este o dorință a lor de a se da bine pe lângă noua putere.

Foto simbol: sputnik.md

„Este un exemplu care demonstrează pe de o parte decizia aberantă de anul trecut și dacă vedem că anumite personaje care au participat la anularea acelei decizii se regăsesc și printre cei care au luat acum altă decizie, avem o dovadă în plus despre faptul că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă și trebuie curățat. De altfel toate aceste decizii vor ridica semne de întrebare. Sper că nu este dorința lor de a se da bine pe lângă noua putere”, a declarat Maia Sandu.

„Cu siguranță decizia de anulare a fost una politică și acest lucru a fost constatat și la nivel internațional. Nu a existat nici un dubiu. Faptul că, corectarea acestui abuz se întâmplă așa târziu ne pune pe gânduri. Dar cel mai important este să curățăm sistemul judecătoresc și să nu stăm să ghicim aici care a fost adevărata intenție a magistraților”, a mai spus prim-ministra.

VEZI ȘI:

Ce urmează după decizia Curții de Apel privind validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Năstase spune cărui fapt se datorează decizia de validare de ieri a mandatului său de primar (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile