Logo Realitatea.md

Maia Sandu susține UNIREA. Vezi cum explică declarația Ambasadorului SUA (VIDEO)

13 Septembrie 2016, 07:30 // Politica

Dacă ar avea loc un referendum privind Unirea Republicii Moldova cu România, Maia Sandu ar vota pentru. Totuși, potrivit președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, aceasta este doar poziția cetățeanului Maia Sandu și nu a partidului. Poziția partidului este că noi promitem să facem ceea ce este real de făcut astăzi. Cât ține de scandalul după declarația ambasadorului SUA, James D. Pettit, în această privință, potrivit liderului PAS, poate doar „partea cu istoria a fost un pic nu prea corect exprimată”.

„Cred că domnul ambasador e la curent că o bună parte a populației împărtășește acest deziderat și cred că el nu a vrut să supere pe nimeni. Poate partea cu istoria a fost un pic nu prea corect exprimată, în rest eu cred că el a vrut să spună că Republica Moldova are probleme pe interior, care țin de Transnistria, care țin de prezența minorităților și aceste lucruri sau lipsa dialogului nu este ușor de rezolvat. Pe mine nu m-a surprins această declarație a lui pentru că în comunitatea donatorilor sau în comunitatea ambasadorilor am auzit de mai multe ori asemenea declarații”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitate TV.

Liderul PAS susține că deși personal ar vota pentru unire, formațiunea pe care o reprezintă „promite ceea ce poate face”. „Unirea se poate întâmpla atunci când majoritatea cetățenilor acestei țări vor sprijini acest deziderat. La moment, nu există majoritate, de aceea noi suntem realiști și spunem ceea ce putem să facem noi”, a spus Maia Sandu, menționând totodată că „este loc pentru o dezbatere serioasă pe problema unirii”.

„Această dezbatere nu a fost niciodată serioasă, ea a fost folosită în campanie pro sau contra. Niciodată nu s-a purtat o dezbatere despre avantajele și dezavantajele Unirii”, a mai spus politicianul.

Realitatea.md amintește că în cadrul unui interviu oferit postului public de televiziune, Moldova 1, ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit a menționat că „Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări”. Aceasta a stârnit un val de critici din partea adepților Unirii, unii dintre care au inițiat chiar o petiție on-line cu solicitarea de expulzare a diplomatului american din țara noastră.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile