Logo Realitatea.md

Majorarea tarifelor pentru carburanți provoacă nervi în Parlament! Voronin, către Zotea: „Când ai vorbit tu, eu am tăcut, fa frumoaso!”

31 Mai 2018, 12:47 // Politica

Foc și pară în Parlament! Discuții pe tonuri ridicate au loc astăzi între deputații Partidului Liberal și Partidului Comuniștilor  în cadrul ședinței Parlamentului. Asta după ce fracțiunea PL a propus audierea șefului ANRE în Parlament în urma măririi considerabile a prețurilor pe piață. 

Colaj: Realitatea.md

„Cerem audierea șefului ANRE, în urma majorării fără precedent a tarifelor pentru carburanți. Acest lucru va duce la majorarea în lanț la toate categoriile de produse și servicii. În societate au apărut deja îndemnuri de a organiza acțiuni de protest. Cel mai mult vor fi afectați agricultorii din țară. Aceast lucru va duce la vajorarea produselor alimentare”, a declarat deputata liberală, Alina Zotea.

Deputatul fracțiunii PCRM, Vladimir Voronin a ținut să sublinieze că PL se face vinovat de această scumpire a tarifelor. Iar în momentul în care Alina Zotea a încercat să se implice și să se expună, acesta i s-a adresat cu un mesaj nepoliticos: „Tu când ai vorbit, eu am tăcut, fa', frumoaso, liniștește-te!”. Acesta a subliniat că decretul emis de Ghimpu, a reprezentat un imbold pentru majorarea tarifelor ANRE. 

„12 ore a exercitat funcția de președinte și a emis decizia ca să fie scos pragul de import al automobilelor conform limitei de vârstă. Ați făcut din Moldova „metalalom”, a menționat Voronin.

„Ați avut un președinte care habar nu avea ce înseamnă legea. Ceea ce ziceți dvs hotărăște Parlamentul, da nu președintele prin decret. Halal de funcția de opt ani pe care ați avut-o. Toată sala râde de dumneavoastră. Vă referiți la niște aiureli, pe care azi noapte le-ați visat”, i-a replicat Ghimpu.

Deputații fracțiunii socialiștilor au cerut însă atât audierea șefului ANRE, cât și a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Totodată, deputații PLDM au subliniat că vor susține această propunere pentru „a clarifica unele lucruri”.

Propunerea deputaților liberali nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. 

Prețul carburanților crește din nou! Cât va costa un litru de benzină și unul de motorină în următoarele două săptămâni

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9987 0.4664%
USD USD 16.6839 0.2723%
RUB RUB 0.2474 -0.3223%
RON RON 4.0796 0.5422%
UAH UAH 0.6009 0.3339%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
30 iul, 17:46 //

UPDATE: CNA și PA au găsit noi sume colosale, pe lângă cele din birou, acasă la șeful de secție de la CRDM reținut în dosarul „tomografiei” (FOTO)

02 aug, 13:38 //

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

07 aug, 07:01 //

Foto: captura video (video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

31 iul, 14:50 //

Foto: zdg.md Milioane de lei în birou și la bancă, dar... Casa modestă în care locuiește medicul șef din dosarul „tomografiei” (FOTO)

08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

26 iul, 11:30 //

Foto simbol: anta.gov.md UPDATE: Descinderi matinale PA+CNA, prin Chișinău: În total, pe dosar, sunt 10 persoane bănuite. DETALII!

26 iul, 08:08 //

Jizdan, la cros cu noaptea-n cap! Ministrul de Interne a dat live pe Facebook de pe terenul de sport (VIDEO)

01 aug, 15:14 //

Filip vrea ”capul” șefilor de la PTF și Vama Leușeni: Decizia, luată în urma unor vizite inopinate (VIDEO)

30 iul, 13:53 //

Foto: Facebook/Igor Dodon Ce a răspuns Dodon când a fost întrebat de unde a luat bani pentru monumentul instalat în Rusia, în semn de prietenie dintre Petru I și Dimitrie Cantemir (FOTO)

31 iul, 10:07 //

Interceptările AUDIO dintre doi suspecți din dosarul „Tomografiei”: „E cam tâmpită! Poate o fac oficial? Cum credeți, e periculoasă?..” (AUDIO)