Logo Realitatea.md

Mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, emis de Curtea de Casație și Justiție din România! Acesta a fost dat în căutare

05 Ianuarie 2017, 15:46 // În lume

Înalta Curte de Casație și Justiție din România a emis un mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, asta după ce el a încălcat termenii controlului judiciar.

Mai exact, acesta nu s-a prezentat la poliţie de mai multe ori și a fugit din țară.

foto: Ziare.com

Decizia Curții este executorie, astfel că, imediat ce va fi găsit, omul de afaceri va putea fi arestat, scrie RTV.

Totodată, Sebastian Ghiță a fost dat în consemn la frontieră și este căutat de polițiști pe teritoriul întregii țări, au declarat surse apropiate anchetei pentru Agerpres.

"Sebastian Ghiță a dat dovadă de rea credință. El și-a premeditat fuga. Există date și indicii că a fugit și s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecată. Deși era supravegheat de trupe speciale, el a reușit să se ascundă. Dispariția sa a fost premeditată și prin desele înregistrări difuzate de România TV, post controlat de Sebastian Ghiță, în care acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane. Vă rugăm să emiteți un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, pentru ca acesta să poată fi dat în urmărire", a spus procurorul.

Vedeți mai jos câteva dintre înregistrările prezentate de Sebastian Ghiță:

Sebastian Ghiță, într-o înregistrare VIDEO, face acuzații dure la adresa DNA: Dacă acest video rulează, înseamnă că lucurile nu mai sunt bine deloc

Fugit din țară, Sebastian Ghiţă continuă să facă dezvăluiri: ”Toate dosarele cu patroni de media - Antena, Mediafax - au fost măsluite” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3170 0.0069%
USD USD 16.4277 0.0353%
RUB RUB 0.2688 0.7496%
RON RON 4.3622 -0.0779%
UAH UAH 0.6264 -0.2389%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile