Logo Realitatea.md

„Marea curățenie” din Bălți a luat sfârșit. Circa două mii de tone de deșeuri au fost evacuate din municipiu

30 Decembrie 2017, 15:14 // Societate

Lucrările de evacuare a gunoiului din municipiul Bălți au fost finisate astăzi, iar ajutoarele, care au fost dislocate în oraș de către Guvern se întorc în capitală, scrie PublikaTV.

Astfel, în decurs de trei zile, peste 50 de carabinieri, 25 de angajați de la Regia Autosalubritate din municipiul Chișinău, mai multe autospeciale, precum și 40 de angajați ai unei companii private au evacuat din orașul Bălți peste 2000 de tone de deșeuri menajere.

Realitatea.md amintește că la 28 decembrie curent, premierul Pavel Filip a convocat la Guvern, o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți, unde primar este Renato Usatîi. În cadrul ședinței a fost luată decizia de a acordara ajutorul necesar locuitorilor oraşului, dar şi sprijinirea Primăriei Bălţi în acțiunile de  transportare a cantităților mari de deșeuri menajere acumulate în ultimele zile. În acest sens, Premierul Pavel Filip a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a solicitat sprijin logistic din partea Primăriei Chişinău.

De menționat că situația de criză a salubrizării orașului Bălți a apărut în urma perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile.

CITEȘTE ȘI:

Să înceapă marea curățenie! Autospecialele trimise de Pavel Filip au ajuns la Bălți (FOTO/VIDEO)

Orașul Bălți, plin de gunoi, în ajun de sărbători! Medicul-șef sanitar al municipiului: „Problema e destul de serioasă! Am sesizat Primăria” (FOTO)

Bălțenii ar putea să intre în noul an cu gunoiul sub ferestre din cauza lipsei de dialog dintre Primăria Bălți, Primăria Biliceni și agentul economic 


Citeste tot despre: autospeciale, Balti, deseuri, Guvern, Pavel Filip
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7527 -0.2595%
USD USD 17.6166 -0.2062%
RUB RUB 0.2797 -0.5688%
RON RON 4.1748 -0.2199%
UAH UAH 0.6762 -0.7340%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile