Logo Realitatea.md

Marina Tauber către Igor Dodon, din Parlament: „Măcar o dată dați dovadă de curaj. Demisionați!”

21 Mai 2020, 16:22 // Politica

Întreaga carieră a lui Igor Dodon este un exemplu clasic de ipocrizie, trădare și corupție politică, a declarat joi, de la tribuna centrală a Parlamentului deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a cerut demisia președintelui și organizarea alegerilor anticipate.

În contextul proiectului de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, Marina Tauber i-a amintit lui Dodon despre toate trădările politice ale acestuia, pornind de la plecarea din Partidul Comuniștilor, după ce jurase „credință veșnică” lui Vladimir Voronin, scrie într-un comunicat de presă plasat pe site-ul oficial al formațiunii.

„Nu în zadar, Ion Ceban, actualul primar al Chișinăului, v-a numit trădător care obligatoriu va primi pedeapsa meritată”, a menționat Marina Tauber.

Ea i-a amintit și de votul dat pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte.

„Nu doar l-ați votat pe Timofti, pe care ulterior l-ați murdărit din cap până-n picioare. Dar ați făcut tot posibilul să păstrați la putere guvernarea de atunci, cu care, pe urmă, pretindeați că luptați”, a reamintit Tauber.

De asemenea, deputata Tauber i-a amintit cum i-a trădat pe cei care l-au ajutat să ajungă președinte, cum i-a trădat pe cei din Blocul ACUM și și-a exprimat încrederea că va proceda la fel și cu actualii aliați politici.

„Toate aceste pungi și genți și declarațiile în stilul lui Ostap Bender „dă-mi un milion”. Acesta este credo-ul dvs. politic. Ați transformat cariera politică în metodă de îmbogățire personală. Într-un business de succes. Dar chiar și în acest business n-ați putut respecta normele umane față de partenerii de afaceri”, a declarat Marina Tauber.

„În toți acești ani întreaga țară urmărește cu inima frântă cum Dvs., un om care nu a lucrat o zi în afaceri, vă îmbogățiți pe zi ce trece. Cum rudele apropiate devin principalii businessmani ai țării. Cum se extinde aria geografică a vacanțelor Dvs. Această îmbogățire miraculoasă este rezultatul trădărilor de conjunctură și cel al coțcăriilor politice”, a declarat Marina Tauber, care i-a cerut lui Igor Dodon să-și dea demisia.

„Măcar o dată dați dovadă de curaj. Demisionați!” , i-a cerut Marina Tauber lui Igor Dodon, accentuând că întreaga fracțiune a Partidului „ȘOR” optează pentru demisia acestuia și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.4579%
USD USD 17.4521 0.2130%
RUB RUB 0.2364 -0.1267%
RON RON 4.3476 0.4482%
UAH UAH 0.6167 0.0324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile