Logo Realitatea.md

Mark Zuckerberg, cu o declaraţie-surpriză, în a doua zi de audieri în Congresul SUA. Despre ce este vorba

11 Aprilie 2018, 23:15 // Tech

Miliardarul Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, a declarat, miercuri, în Camera Reprezentanţilor din SUA, că îşi asumă angajamentul de a corecta greşelile care i-au afectat pe utilizatorii reţelei de socializare.

Potrivit Mediafax, Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a anunţat astăzi că printre cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi de scandalul Cambridge Analytica se numără şi el, datele acestuia fiind printre cele sensibile la breşa de securitate, potrivit Reuters.

Acesta a răspuns sugestiilor venite din partea membrilor Congresului, potrivit cărora utilizatorii nu au destul de mult control asupra datelor pe care le transmit pe Facebook, în cadrul scandalului care include cea mai mare reţea de social media din lume.

„De fiecare dată când cineva decide să distribuie ceva pe Facebook…există un control. Chiar în acel moment. Nu este un control îngropat undeva în setări, este chiar acolo”, a transmis magnatul de 33 de ani în faţa reprezentanţilor din Camera pentru Energie şi Comerţ.

”Este clar că nu am făcut suficiente lucruri pentru a evita ca aceste instrumente să fie folosite în scopuri negative. Mă refer la difuzările de ştiri false, la ingerinţele străine în alegeri, la discursurile de ură, precum şi la folosirea datelor cu caracter personal. Nu este suficient să asigurăm interacţiunea dintre oameni. Trebuie să ne asigurăm că aceste interacţiuni sunt pozitive. Trebuie să ne asigurăm că oamenii nu se folosesc de platformă pentru a răni alţi oameni sau pentru a răspândi informaţii false. Vom avea nevoie de timp pentru a rezolva toate aceste probleme, însă îmi asum angajamentul de a le repara”, a declarat Zuckerberg.

Bobby Rush, membru al Camerei Reprezentanţilor din SUA, i-a transmis fondatorului Facebook că activităţile sale se aseamănă cu mijloacele de supraveghere ale FBI.

Întrebat dacă are vreo obligaţie morală de a conduce o platformă care protejează democraţia, Zuckerberg a răspuns afirmativ şi a adăugat că şi datele sale personale au ajuns la Cambridge Analytica.

Directorul general al Facebook a adăugat că reglementările din domeniul digital sunt ”inevitabile”.

”Inevitabil, va fi nevoie de anumite reglementări”, a declarat Zuckerberg.

Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic". Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Mark Zuckerberg, co-fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, a precizat ieri, la audierea din Senat, că îşi asumă răspunderea pentru problemele care au afectat utilizatorii reţelei de socializare online, subliniind că este anchetat cazul Cambridge Analytica şi vor fi luate măsuri.

Zuckerberg a spus că a fost o greşeală că nu a verificat dacă compania Cambridge Analytica a respectat promisiunea de a nu folosi datele Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Mark Zuckerberg, audiat mai bine de CINCI ore în Congresul SUA. Senatorii încă nu înțeleg exact cum funcționează Facebook?! (VIDEO)

URMĂREȘTE ÎN DIRECT! Mark Zuckerberg se află din nou în fața Congresului american, pentru a doua serie de întrebări

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile