Logo Realitatea.md

Mark Zuckerberg a acceptat să se întâlnească cu reprezentanţi ai Parlamentului European la Bruxelles

16 Mai 2018, 21:04 // Tech

Directorul executiv şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să se deplaseze la Bruxelles pentru a se întâlni cu „reprezentanţi ai Parlamentului European”, care au cerut audierea sa pentru a da explicaţii despre rolul companiei în exploatarea de către firma de consultanţă Cambridge Analytica a datelor persoanele a milioane de utilizatori ai reţelei.

„Fondatorul şi CEO al Facebook a acceptat invitaţia noastră şi va fi la Bruxelles cât de curând posibil, sperăm că săptămâna viitoare”, a anunţat miercuri preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, scrie AgerPres.

Zuckerberg se va întâlni cu preşedinţii diferitelor grupuri politice din PE şi cu membri ai Comisiei pentru libertăţi civile.

Compania americană a precizat că întâlnirea va fi o ocazie de „a dialoga, a asculta punctele lor de vedere şi de a prezenta măsurile luate de Facebook pentru a proteja mai bine viaţa privată a oamenilor”.

Întâlnirea se va ţine cu uşile închise în timpul unei „conferinţe a preşedinţilor, care are loc în mod tradiţional joi, a explicat ulterior o sursă din Parlamentul European.

„Cetăţenii noştri merită o explicaţie completă şi detaliată. Salut decizia dlui Zuckerberg de a-şi face personal apariţia în faţa reprezentanţilor a 500 de milioane de europeni. Este un pas în direcţia bună pentru restabilirea încrederii”, a indicat Tajani.

Acesta îl invitase încă din data de 20 martie, după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, pe Zuckerberg să vină să dea explicaţii în faţa eurodeputaţilor.

Mark Zuckerberg, care a fost audiat luna trecută timp de 10 ore în Congresul american, propusese iniţial ca în faţa eurodeputaţilor să se prezinte un vicepreşedinte al Facebook.

Tot miercuri, biroul preşedintelui francez Emmanuel Macron a informat că acesta va avea, pe 23 mai, la Paris, o întâlnire cu Mark Zuckerberg şi cu alţi în jur de 50 de şefi ai unor companii din domeniile tehnologiei de vârf, printre care IBM, Intel Corp şi Microsoft. 

Citeste tot despre: Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile