Logo Realitatea.md

Marșul Unirii continuă. Cum au fost primiți în județul Galați unioniștii care merg pe jos spre Chișinău (VIDEO)

17 August 2018, 06:20 // Actualitate

Cea de-a opta etapă a Marșului Centenar din cele unsprezece pe traseul Alba Iulia – Chișinău s-a încheiat miercuri seară la Tecuci, în județul Galați. Unioniștii au fost întâmpinați de Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” din Galați, de Cercetașii României din Tecuci și Filiala Județeană Galați a ANCMRR „General Eremia Grigorescu”.

Foto: infoprut.ro

După o zi de pauză, unioniștii care merg pe jos de circa 1000 de km vor porni în etapa cu traseul Tecuci-Țigănești-Ungureni-Slobozia Blăneasa-Negrilești-Slobozia Corni-Ghidigeni-Crivești-Tutova-Bădeana-Bârlad-Simila-Sălcioara-Sârbi-Gara Roșiești-Gura Albești-Crasna-Mărul de Aur-Băcăuani-Muntenii de Jos și va avea ca destinație finală orașul Vaslui.

Unioniștii fac apel către toți cei care cred că Centenarul înseamnă cel mai prielnic moment pentru a propune un proiect de țară nou, acela al reîntregirii naționale, să meargă pe 26 august la Prut și pe 1 septembrie la Chișinău.

Marșul Centenarului a început pe 1 iulie în capitala Marii Uniri de la 1918, Alba Iulia. De atunci, participanții la manifestație străbat pe jos cele mai reprezentative locuri pentru Primul Război Mondial și pentru Marea Unire, pe caniculă și pe furtuni.

VEZI ȘI:

A fost dat startul „Marșului Unirii”. Află care este traseul și cum te poți alătura manifestanților (FOTO/VIDEO)

România și R. Moldova vor aprinde „Flacăra Unirii” la Alba Iulia. Vezi cum poți lua parte și tu la eveniment

Marşul Centenarului: Sute de manifestanți vor ajunge astăzi în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Vor duce flacăra „unirii” de la Chișinău la Alba-Iulia pe biciclete. Doi veterani s-au angajat să parcurgă 650 de km pe două roți (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile