Logo Realitatea.md

Mascații de la „Fulger” și-au deschis ușile! Ce au surprins vizitatorii în timpul excursiei (FOTO)

13 Octombrie 2017, 10:01 // Societate

Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” și-a deschis ușile pentru un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Petru Zadnipru” din municipiul Chișinău. Excursia a fost organizată la inițiativa conducerii Inspectoratului General al Poliției și a Brigăzii.

Foto: politia.md

Vizitatorii au urmărit aplicaţiile şi exerciţiile din pregătirea specială cu elemente de luptă corp la corp, o expoziţie a armamentului din dotare, fiind plimbaţi cu transportul amfibiu blindat TAB-80.

Aceștia au vizitat complexul de luptă „Taifun”, care conţine şi o pistă cu obstacole, și au admirat Muzeul Gloriei din incinta Brigăzii, unde sunt redate şi expuse un şir de momente cu elemente din istoria unităţii, aprinzând câte o lumânare la Panoul eroilor căzuţi în războiul de la Nistru în anul 1992.

Tinerii au avut posibilitatea de a efectua trageri în tirul interactiv al Brigăzii şi să testeze tehnica din sala de forţă, recent renovată, unde zilnic se antrenează polițiștii.

De asemenea, polițiștii le-au organizat elevilor un joc interactiv „crossfit”, unde au fost puși în diferite dificultăți, iar ulterior în comun cu polițiștii Brigăzii au mers cu pas de defilare.

Astfel, cei 30 de elevi, care pentru câteva ore au fost musafirii polițiștilor de la „Fulger”, au deslușit primele taine ale mascaților, fiind fascinați de echipamentul lor. Activitățile de acest gen au drept scop sporirea transparenţei activităţii Poliţiei, consolidarea parteneriatului şi dialogului cu societatea civilă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4576 -0.2258%
USD USD 17.3288 -0.0571%
RUB RUB 0.3011 0.0000%
RON RON 4.4492 -0.3405%
UAH UAH 0.6528 -0.2445%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile