Logo Realitatea.md

Medicii au prezentat rezultatele expertizei medico-legale în cazul „Braguța”

11 Septembrie 2017, 17:38 // Societate

Medicii legiști au prezentat rezultatele finale ale expertizei efectuate în cazul lui Andrei Braguța. Acestea arată că bărbatul ar fi murit din cauza unei bronhopneumonii purulente bilaterale, respectiv motivul decesului nu ar fi leziunile corporale primite în urma loviturilor.

Cu toate acestea, bronhopneumonia s-ar fi dezvoltat în perioada aflării lui Andrei Braguța în detenție, urmând actualmente să fie investigate cauzele și circumstanțele, care au dus la acest fapt.

Solicitat de Realitatea.md, Dorin Cazacu, unul din avocații ce reprezintă interesele familiei lui Andrei Braguța, a precizat că apărarea încă urmează să analizeze rezultatele expertizei medico-legale. „În funcție de felul în care a fost realizată expertiza în cauză, modalitatea în care au fost puse întrebările, dar și în funcție de alți factori, urmează să luăm o decizie în cadrul grupului de avocați: dacă trebuie sau nu să fie efectuată o expertiză independentă”, a punctat acesta.

Întrebat fiind dacă nu exclude necesitatea deshumării cadavrului, avocatul a explicat că familia are o asemenea poziție, însă încă nu a luat o decizie definitivă. „Dacă familia va decide să ceară o expertiză independentă, aceasta poate fi efectuată în cazul în care organul de urmărire penală va veni cu un demers la solicitarea avocaților, iar instanța va lua o hotărâre în acest sens”, a conchis Dorin Cazacu.

Amintim că Andrei Braguța a fost reținut, la sfârșitul lunii august, pentru depășirea limitei de viteză, iar fiindcă s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, familia sa a aflat că acesta a decedat în penitenciar. Circumstanțele decesului ridică mai multe suspiciuni, fiind inițiată o cauză penală de către Procuratura Generală.

Rudele bărbatului învinuiesc oamenii legii că l-ar fi bătut, în timp ce acesta se afla în arest preventiv, pe când administrația pușcăriei neagă acuzațiile și susține că s-ar fi stins de pneumonie. Însă, acum două zile, Departamentul Instituțiilor Penitenciare a anunțat că, în urma unei anchete interne, șeful - adjunct al Penitenciarului nr.16 Pruncul şi şefului serviciului medical al Penitenciarului 13 Chişinău au fost concediați, iar şefului adjunct serviciul medical al Penitenciarului P13 Chişinău i-a fost aplicată o sancțiune disciplinară - mustrare

Citește și:

Momentul reținerii lui Andrei Brăguța, bărbatul decedat în Penitenciarul nr. 13: A provocat un scandal cu înjurături și violență (VIDEO)

Cazul „Braguța”: Procuratura Generală anunță cinci rețineri, judecătorul și procurorul de caz - vizați în anchetă (VIDEO)

Trei polițiști și un deținut, bănuiți în cazul „Braguța”, plasați astăzi în arest preventiv (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile