Logo Realitatea.md

Medicii bat alarma! Apa din izvoarele unui parc din Chișinău nu este potabilă și prezintă pericol pentru sănătate

23 Iunie 2017, 15:43 // Societate

Apa din cele trei izvoare ale parcului Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei nu este potabilă. Mai mult, aceasta prezintă pericol de sănătate pentru cei care o consumă. 

Foto simbol

„Zona de recreere Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al municipiului Chişinău este una care dispune de mai multe surse naturale de apă: lacuri şi izvoare. Este însă bine de ştiut dacă apa din izvoarele acestei zone este sau nu potabilă, or, calitatea precară a apei devine un pericol iminent pentru sănătate”, susține Irina Grigorescu, medicul igienist la Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

Potrivit specialistei în sănătate publică, rezultatele investigaţiilor efectuate de la începutul anului curent demonstrează că apa din toate cele trei izvoare ale zonei de recreere Valea Trandafirilor nu corespunde cerinţelor sanitare în vigoare, conform indicilor sanitaro-bacteriologici. În probele de apă prelevate au fost depistate bacterii coliforme – familie de bacili (bacterii sub formă de bastonaş).

De aceea, Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice atenţionează că apa din izvoarele zonei de recreere „Valea Trandafirilor” nu se pretează utilizării în scopuri potabile.

Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău efectuează anual monitorizarea calităţii apei prin investigaţii de laborator, la indicii sanitaro-chimici şi sanitaro-microbiologici.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3174 0.2902%
USD USD 16.5538 0.3802%
RUB RUB 0.2877 1.0537%
RON RON 4.3540 0.2902%
UAH UAH 0.6293 0.9464%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile