Logo Realitatea.md

Medicii de la Urgență, în alertă! Au asistat o naștere la domiciliu, iar la un pacient au ajuns datorită salvatorilor

11 Ianuarie 2019, 11:21 // Societate

Medicii din echipele de asistență medicală urgentă din cadrul substațiilor AMU au lucrat în regim alert în ultimele 24 de ore. În condițiile actuale ale vremii, solicitările au fost numeroase. 

Foto simbol

În capitală, o echipă de asistență meduicală urgentă a preluat aseară din stradă un bărbat cu hipotermie. Acestuia i-a fost acordată asistență medicală de urgență, apoi a fost transportat la spital. 

De asemenea, medicii de la urgență au asistat o naștere la domiciliu, unde au fost solicitați la ora 02.16 minute noaptea. Mama și nou-născutul au fost duși în stare satisfăcătoare la maternitate, pentru a fi consultați de medicii specialiști. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească , echipele de urgență au reușit să ajungă la toți pacienții care le-au cerut ajutorul. 

Dificultăți de deplasare din cauza precipitațiilor abundente sun formă de ninsoare s-au înregistrat doar în raionul Criuleni, unde a fost solicitată intervenția salvatorilor. Ulterior, pacientul a beneficiat de asistență medicală de urgență și a fst dus la spital.  

Două echipe de asistență medicală urgentă din cadrul substațiilor AMU Strășeni și Ialoveni au fost implicate în acordarea asistenței medicale de urgență la trei pacienți cu traumatisme suportate în urma unui accident rutier produs ieri seară pe traseul Pănășești-Tătărăști. Pacienții au fost transportați în stare stabilă la spital.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile