Logo Realitatea.md

Membri ai organizației criminale „Kitaeţ”, reținuți. Dialog: Să știi că vei avea discuții la nivel de tâlhari... (VIDEO 18+)

18 Iulie 2018, 14:13 // Societate

Trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, au fost reținuți de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după ce au șantajat și au jefuit o familie din capitală.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către PCCOCS, în comun cu ofițerii Direcției combaterea crimei organizate din cadrul INI, s-a stabilit că, în luna iunie 2018, membrii grupării au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din mun. Chișinău.

Aceștia i-au creat o datorie artificială și l-au deposedat de mijloace financiare în suma de 2 000 euro. În aceeași zi, victima a fost dusă de către suspecți într-un parc din capitală, căreia i-au aplicat violență fizică și i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșceac” a organizației criminale „kitaeț”.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigaţii și a acțiunilor de urmărire penală, la 17 iulie 2018, după primirea unei tranşe din suma estorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, suspecții au fost reținuți în flagrant

În cadrul perchezițiilor, la domiciliu unui suspect a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis. Totodată, laboratorul avea aparataj necesar, confecţionat artizanal pentru crearea condiţiilor favorabile de creșterea lor. La fel, au fost depistate şi ridicate alte probe relevante la documentarea infracțiunilor.

Atenție: Limbaj licențios!

Anterior, persoanele reținute au fost judecate pentru mai multe infracțiuni: doi au fost recent eliberați din locurile de detenţie înainte de termen.

Pe acest caz, a fost pornită o cauză penală în baza art.189 Cod Penal ”Șantajul” și „Jaful” art. 187 Cod penal. Conform legislației, dacă va fi demonstrată vinovăția suspecților, ei riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 10 ani pentru fiecare infracțiune. Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.3032%
USD USD 17.2491 -0.0093%
RUB RUB 0.2705 0.8200%
RON RON 4.1319 0.4156%
UAH UAH 0.6338 -0.1890%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile