Logo Realitatea.md

Membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” au scandat la sediul PAS. Reacția Maiei Sandu

20 Ianuarie 2018, 13:43 // Politica

Membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” au venit cu un răspuns la flashmobul pro-justiție organizat anterior de Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) al cărui lider este Maia Sandu.

Astfel, în cadrul unei acțiuni organizate astăzi, 20 ianuarie, vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, împreună cu alți susținători, a cerut la sediul PAS ca și Maia Sandu, la rândul său, să fie trasă la răspundere.

Aceasta pentru că a făcut parte din echipa fostului premier Vlad Filat - găsit ca fiind unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Mai mult, potrivit celor care au scandat azi, Maia Sandu ar purta răspundere că au fost închise mai multe școli, cerându-i totodată să-l lase în pace pe primarul de Orhei, Ilan Șor.

La scurt timp, liderul PAS a venit cu o reacție, publicând o postare pe contul său oficial de Facebook cu referire la acțiunea membrilor Partidului „Șor”.

Șor fură un miliard, iar apoi plătește oameni sărmani să-l apere

Am urmărit cu tristețe oamenii, în mare majoritate bătrâni, veniți astăzi la sediul PAS să ne someze să nu-l mai criticăm pe Șor și să nu mai cerem justiției pedepsirea lui. Protestatarii cereau să nu fie ponegrită imaginea lui Șor. Nu ai ce ponegri la un individ implicat în furtul miliardului și în coruperea oamenilor, profitând de sărăcia lor. În înregistrarea video, auzeam cum oamenii veniți astăzi se plângeau că au pensii foarte mici, că prețurile sunt foarte mari, că viața este foarte dificilă în Moldova. Din păcate, este adevărat. Cu părere de rău, această stare gravă de lucruri din țară și necazul acestor oameni au fost cauzate anume de Șor, Plahotniuc și alții ca ei, care au furat și au spălat miliarde, care trăiesc în bogăție pe seama acestor oameni, iar acum își bat joc de ei, plătindu-le câteva sute de lei pentru a veni pe frig să le facă jocul. Nu ne vom opri în a cere justiție pentru toți și pedepsirea celor vinovați, inclusiv a lui Șor, anume pentru că dorim ca oamenii să nu trăiască în mizerie. Noi vrem oamenii să trăiască demn și pentru asta vom depune toate eforturile.

Posted by Maia Sandu on 20 Ianuarie 2018

Realitatea.md amintește că, la începutul acestei săptămâni, membri și simpatizanți ai PAS au organizat o acțiune similară în fața Judecătoriei Chișinău, solicitând urgentarea traducerii dosarului „Șor” și transmiterea acestuia la Curtea de Apel Chișinău.

CITEȘTE ȘI:

Dosarul „Șor”, după jumătate de an, a ajuns într-un final la Curtea de Apel (FOTO)

Motivul pentru care doi judecători de la Apel au refuzat să examineze dosarul „Şor”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 0.0000%
USD USD 17.1322 0.0000%
RUB RUB 0.2559 0.0000%
RON RON 4.0703 0.0000%
UAH UAH 0.6291 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile