Logo Realitatea.md

Membrii grupului criminal „Kitaeţ”, reținuți în iulie, în fața instanței. PCCOCS a trimis dosarul (VIDEO)

07 August 2018, 12:22 // Societate

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală în privința grupului criminal organizat „Kitaeț”, învinuit de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și jaf cu pătrundere în locuință.

Amintim că, pe data de 17 iulie 2018, trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, membrii activi ai organizației, au fost reținuți de PCCOCS și ofițerii INI, după ce au șantajat și au jefuit o familie din capitală.

Membri ai organizației criminale „Kitaeţ”, reținuți. Dialog: Să știi că vei avea discuții la nivel de tâlhari... (VIDEO 18+)

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că, în luna iunie 2018, aceștia au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din mun. Chișinău. Urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor, sub un pretext inventat, au creat o datorie artificială și au deposedat-o de mijloace financiare în suma de 2 000 euro.

În aceeași zi, victima a fost dusă de către suspecți într-un parc din capitală, unde i-a fost aplicată forța fizică și i-a fost cerută transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșceac” a organizației criminale „Kitaeț”.

Cei trei suspecți au fost reținuți, după primirea unei tranşe din suma estorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept. În cadrul percheziților efectuate la domicilii, la unul dintre ei, a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis. Totodată, laboratorul avea aparataj necesar confecţionat artizanal pentru crearea condiţiilor favorabile de creșterea lor. 

La fel, au fost depistate şi ridicate alte probe relevante la documentarea infracțiunilor.

Anterior, persoanele reținute au fost judecate pentru mai multe infracțiuni. Două au fost eliberate, recent, din locurile de detenţie înainte de termen.

În cazul în care instanța de judecată va stabili vinovăția persoanelor acuzate, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 10 ani pentru săvârșirea infracțiunii de jaf și o pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile