Logo Realitatea.md

Membrii unei grupări, suspectați de contrafacerea documentelor! Foloseau o ștampilă falsificată a unei bănci (VIDEO)

01 Septembrie 2015, 15:46 // Societate

Patru persoane cu vârstele cuprinse între 22 și 40 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, Strășeni și Călărași, au ajuns pe mâna poliției. Toți patru sunt suspectați că fac parte dintr-o grupare specializată în confecţionarea, deţinerea, vânzarea și folosirea documentelor oficiale, ștampilelor și sigiliilor false. 

Foto: igp.gov.md

Potrivit poliției, gruparea activa de aproximativ doi ani și avea rolul de a identifica persoanele ce urmau să-și verifice tehnic unitățile de transport și să perfecteze asigurările și documentele necesare. Doi membri ai grupării activau în cadrul unei companii de asugurări.

Astfel, pe parcursul a două luni, angajaţii Direcţiei Operaţiuni Speciale ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Generală, au depistat 30 de automobile care au trecut verificarea tehnică în baza bonurilor de plată falsificate privind taxa pentru folosirea drumurilor.

Membrii grupării imprimau bonul de plată, utilizând un program special. Pe documente era aplicată ștampila falsificată a unei bănci comerciale din capitală, după care acestea erau transmise la birourile de testare auto pentru eliberarea raportului de verificare tehnică a vehiculului.

În urma perchezițiilor, forțele de ordine au găsit la domiciliile suspecților bonuri falsificate, ștampila băncii, utilaj tehnic de imprimare a bonurilor de plată privind achitarea taxelor pentru folosirea drumurilor, hîrtie specială pentru imprimare, utilizată de băncile comerciale din ţară, bonuri de plată pentru taxa drumurilor imprimate pentru diferite unităţi de transport, înscrisuri de ciornă și laptop-uri.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Cei care vir fi găsiți vinovați riscă o amendă în mărime de la 4.000 la 12.000 de lei. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile