Logo Realitatea.md

Mercedes dezvoltă o aplicație care va trimite notificări când mașina este lovită sau furată din parcare

24 Noiembrie 2017, 12:41 // Auto

Mercedes va lansa în 2018 o aplicație care va trimite notificări pe smartphone atunci când mașina este lovită în parcare sau când există o tentativă de furt a acesteia. Aplicația Mercedes Me pentru smartphone-uri, care permite proprietarilor să controleze anumite funcții fără să se afle în mașină, va beneficia de anul viitor de câteva funcții noi. Cea mai importantă dintre ele va fi posibilitatea ca proprietarul să primească o notificare pe telefon în momentul în care mașina este lovită în parcare sau dacă există o tentativă de furt a acesteia. În plus, pe ecranul pe mașinii va apărea un mesaj sugestiv prin care va anunța că a fost lovită sau furată, element care ar putea descuraja infractorul.

Foto: autocar.co.uk

Funcția va fi activă doar atunci când mașina este staționară și are toate portierele închise, iar disponibilitatea acesteia este condiționată de existența anumitor senzori integrați în mașină, scrie Automarket. 

În plus, toate mașinile construite după 2014 vor deveni compatibile cu sistemul Amazon Alexa, iar geamurile mașinilor vor putea fi acționate direct prin intermediul aplicației. În acest sens va fi introdus și un mod de ventilație, prin care geamurile vor fi deschise suficient de mult pentru a lăsa aerul să pătrundă în interior.

Pe de altă parte, Mercedes dezvoltă și aplicația Ask Mercedes, care va permite pasagerilor să pună întrebări vocale despre modul în care funcționează anumite sisteme disponibile pe mașină. Aceasta aplicație vine ca urmare a faptului că mașinile integrează în prezent numeroase funcții pe care șoferul sau pasagerii nu știu să le utilizeze în mod corespunzător.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)