Logo Realitatea.md

Mergem la film? Festivalul „Millenium” a fost inaugurat la Chișinău (VIDEO)

25 Octombrie 2018, 08:24 // Life

Festivalul de Film Documentar „Millenium”, care aduce în atenția publicului de la Chișinău cele mai bune documentare, premiate de-a lungul anilor la Festivalul cu același nume, desfășurat la Bruxelles, Belgia, a fost inaugurat. Acesta este organizat până pe 26 octombrie, la cinematograful Odeon din capitală.

Potrivit IPN, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Documentar „Cronograf”, desfășurat în Republica Moldova, Leontina Vatamanu, a declarat în deschiderea Festivalului că este un eveniment important, care a câștigat nume în Europa prin felul în care selectează documentarele prezentate publicului. Acesta a fost lansat în anul 2009.

„Filmele pe care le oferim publicului chișinăuian în următoarele zile sunt alese pe sprinceană, sunt de o înaltă calitate artistică și abordează probleme globale”, a spus Leontina Vatamanu.

Filmele documentare sunt despre ecologie, sărăcie, migrație și refugiați și au fost selectate dintr-un număr de peste o mie de filme. „Este o primă ediție de acest gen, dar eu cred că trebuie să existe și în anii viitori. Noi optăm să aducem publicului din Chișinău mai multe documentare de calitate pentru că astfel se deschid noi orizonturi către lumea în care trăim”, a mai spus regizoarea.

În prima zi a Festivalului, au fost difuzate două proiecții – „Gustul cimentului” și „Cealaltă parte a tuturor lucrurilor”. Joi, 25 octombrie, vor fi proiectate: „Poștașul cel cumsecade”, ora 17.00, și „De cealaltă parte a zidului”, ora 19.00. Vineri, 26 octombrie, chișinăuienii sunt invitați să privească altele două filme: „Mulțumesc pentru ploaie”, la fel ora 17.00, și „O femeie capturată”, ora 19.00.

Festivalul de Film Documentar „Millenium” la Chișinău este organizat de către Organizația Națiunilor Unite în Moldova și Festivalul Internațional de Film Documentar „Cronograf”, organizator: OWH Studio, Republica Moldova.

Intrarea este gratuită, dar cu înregistrare prealabilă. Mai multe aflați AICI!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile