Logo Realitatea.md

Mesaj emoționant pentru Dorin Chirtoacă de la Mihai Ghimpu de ziua sa de naștere. „Capul sus și înainte”

09 August 2018, 10:41 // Life

Motivul principal al înlăturării „ilegale” din funcția de Primar General al municipiului Chișinău a lui Dorin Chirtoacă ar fi „trecerea cu vederea a Marii Uniri din 1918 de către puterea centrală și cea actuală „municipală”. De această părere este președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a venit cu un mesaj de felicitare pentru Dorin Chirtoacă, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere.

Foto Simbol

„Poate deloc întâmplător, aniversarea ta personală coincide cu aniversarea a 100 de ani de la Mare Unire, tocmai de aceea sunt sigur că, dacă nu te înlăturau ilegal din funcție, anul acesta Chișinăul era în rând cu toate orașele românești ale vechii Dacii. Anul acesta Capitala celui de-al doilea stat românesc, în lipsa ta, arată ca un oraș al rușinii naționale, deoarece această mare sărbătoare este total trecută sub tăcere... Cred că anume aceasta și-au dorit-o cei, care au pus la cale arestarea și suspendarea ta din funcția, pe care ți-au încredințat-o chișinăuienii. Trecerea cu vederea a Marii Uniri din 1918 de către puterea centrală și cea actuală „municipală” arată, că anume acesta a fost motivul principal al înlăturării tale ilegale din funcția de Primar General”, a scris Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul PL ia urat fostului primar de Chișinău multă răbdare, putere și dârzenie în continuare. „Dragă Dorin, oamenii răi ai oricărui neam, minciuna și puterea lor, mai devreme sau mai târziu, dispar!!! Dar lupta pentru Oameni, Neam și Țară rămâne sfântă și veșnică. Capul sus și înainte, căci lupta noastră pentru Unirea cu Țara Mamă trebuie dusă la bun sfârșit”, a conchis Mihai Ghimpu.

Întregul mesaj de felicitare îl puteți citi AICI.

De menționat că, astăzi, fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă își aniversează vârsta de 40 de ani.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile