Logo Realitatea.md

Mesajul diplomației de la Chișinău după atacul cu rachete în Siria: ”Soluția trebuie căutată pe calea dialogului”

17 Aprilie 2018, 15:31 // Actualitate

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a anunțat că ”regretă că până astăzi nu s-a reușit un consens cu privire la problema armelor chimice din Siria și își reiterează preocuparea față de ultimele evoluții în regiune”. Totodată, ministerul spune că ”soluția trebuie căutată pe calea dialogului”. 

foto: realitatea.md

„Regretăm că până astăzi nu s-a reușit un consens cu privire la problema armelor chimice din Siria. MAEIE se solidarizează cu opinia internaţională şi condamnă folosirea armelor chimice împotriva populației civile și în orice alte circumstanțe. Comunitatea internaţională trebuie să trateze cu responsabilitate şi deferenţă Convenţia Internaţională privind Interzicerea Armelor Chimice din 1993 şi să întreprindă toate măsurile necesare pentru a proteja viaţa şi drepturile cetăţenilor în conformitate cu principiile din Carta Naţiunilor Unite.

Totodată, MAEIE susține ideea unei misiuni de ancheta în efectuarea investigației necesare şi este în aşteptarea informațiilor relevante de la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice şi Consiliul de Securitate la acest subiect, fiind de părerea că violarea dreptului internaţional şi internaţional umanitar este intolerabilă”, se arată într-un comunicat. 

Amintim că peste 100 de rachete americane, britanice şi franceze au lovit sâmbătă dimineaţă ţinte militare ale regimului Bashar al-Assad. Rând pe rând, Donald Trump, Theresa May şi Emmanuel Macron au anunţat că au ordonat intervenţia menită să pedepsească regimul sirian pentru că a folosit arme chimic împotriva propriului popor. 

CITEȘTE ȘI: 

Macron: Franţa are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice în oraşul Douma (VIDEO)

Siria: Mărturia cutremurătoare a unei fetițe de ȘAPTE ani după atacul de la Douma: „Respiram miros de sânge” (VIDEO)

Cum arată locurile bombardate de către SUA, Marea Britanie și Franța înainte și după lansarea rachetelor (FOTO)

Bashar al-Assad, preşedintele sirian, cu o primă declarație după atac: „Această agresiune...”

UPDATE! Primele imagini de la atacul în Siria, unde cel puțin trei civili au fost răniți: „Trei, doi, unu...” (FOTO, VIDEO)

Vladimir Putin a calificat atacul occidental asupra Siriei drept un act de agresiune

Reacții, după bombardamentul din Siria: A fost legal și corect// Va avea consecințe// Susținem decizia (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1026 1.0158%
USD USD 16.7434 0.6299%
RUB RUB 0.2493 0.4432%
RON RON 4.1097 1.2840%
UAH UAH 0.6056 1.1187%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile