Logo Realitatea.md

Mesajul lui Anatol Șalaru adresat lui Nicolae Timofti, după ce președintele a refuzat să-l demită

21 Decembrie 2016, 13:18 // Politica

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a mulțumit președintelui Nicolae Timofti, pentru faptul că a respins cererea de a-l demite.

”Mulțumesc Președintelui Timofti pentru aprecierea dată activitații mele în calitate de ministru al Apărării”, a scris Șalaru pe pagina sa de Facebook. 

foto: facebook.com/Anatol-Salaru

Menționăm că președintele Nicolae Timofti nu a semnat decretul în privința demiterii ministrului Apărării, Anatol Șalaru, și s-a adresat ieri premierului Pavel Filip pentru a cere „informații suplimentare”.

Șeful statului a menționat în adresarea sa că Anatol Șalaru este un ministru pro-UE, pro-NATO și are mai multe realizări de când este în funcție, respectiv nu are argumente să-l demită.

La fel, potrivit secretarului general al Președinției, Ion Păduraru, șeful statului i-a cerut explicații premierului în privința unei noi candidaturi la funcția de ministru al Apărării. Asta pentru a nu lăsa ministerul fără conducere.

Realitatea.md amintește că președintele liberal, Mihai Ghimpu, a întreprins o vizită la Președinție pentru a-i cere președintelui Nicolae Timofti demiterea ministrului Apărării, Anatol Șalaru. Șeful statului însă nu i-a oferit un rezultat concret amânând luarea deciziei. 

Ulterior, Mihai Ghimpu a spus că „decizia aparține partidului”, în timp ce demersul premierului și decizia președintelui „este o normă constituțională, dar formală”. „A rămas ca președintele să ia decizia. În cazul în care va refuza, își va asuma un minister fără ministru. Pentru că e clar că viitorul președinte nu-l va înainta pe domnul Munteanu. Pentru că-i unionist”, a mai afirmat liderul liberal.

Mihai Ghimpu a mai spus că vicepreședintele PL Valeriu Munteanu este candidatul Partidului Liberal la funcția de ministru al Apărării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)