Logo Realitatea.md

Mesajul lui Anatol Șalaru adresat lui Nicolae Timofti, după ce președintele a refuzat să-l demită

21 Decembrie 2016, 13:18 // Politica

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a mulțumit președintelui Nicolae Timofti, pentru faptul că a respins cererea de a-l demite.

”Mulțumesc Președintelui Timofti pentru aprecierea dată activitații mele în calitate de ministru al Apărării”, a scris Șalaru pe pagina sa de Facebook. 

foto: facebook.com/Anatol-Salaru

Menționăm că președintele Nicolae Timofti nu a semnat decretul în privința demiterii ministrului Apărării, Anatol Șalaru, și s-a adresat ieri premierului Pavel Filip pentru a cere „informații suplimentare”.

Șeful statului a menționat în adresarea sa că Anatol Șalaru este un ministru pro-UE, pro-NATO și are mai multe realizări de când este în funcție, respectiv nu are argumente să-l demită.

La fel, potrivit secretarului general al Președinției, Ion Păduraru, șeful statului i-a cerut explicații premierului în privința unei noi candidaturi la funcția de ministru al Apărării. Asta pentru a nu lăsa ministerul fără conducere.

Realitatea.md amintește că președintele liberal, Mihai Ghimpu, a întreprins o vizită la Președinție pentru a-i cere președintelui Nicolae Timofti demiterea ministrului Apărării, Anatol Șalaru. Șeful statului însă nu i-a oferit un rezultat concret amânând luarea deciziei. 

Ulterior, Mihai Ghimpu a spus că „decizia aparține partidului”, în timp ce demersul premierului și decizia președintelui „este o normă constituțională, dar formală”. „A rămas ca președintele să ia decizia. În cazul în care va refuza, își va asuma un minister fără ministru. Pentru că e clar că viitorul președinte nu-l va înainta pe domnul Munteanu. Pentru că-i unionist”, a mai afirmat liderul liberal.

Mihai Ghimpu a mai spus că vicepreședintele PL Valeriu Munteanu este candidatul Partidului Liberal la funcția de ministru al Apărării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1510 -0.8170%
USD USD 16.4773 0.3019%
RUB RUB 0.2653 -1.3021%
RON RON 4.3263 -0.8230%
UAH UAH 0.6308 0.7024%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile