Logo Realitatea.md

Mihai Ghimpu comentează plecarea din PL a deputatului Iurie Dârda: Era evident acest pas. I s-a pus cuțitul la gât

07 Septembrie 2017, 21:36 // Politica

Părăsirea Partidului Liberal de către deputatul Iurie Dârda era un pas așteptat, deoarece a fost constrâns să o facă „punândui-se cuțitul la gât”. Declarația a fost făcută în această seară de către președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii TV „În Profunzime”. 

„Era clar acest lucru. I s-a inventat o poveste. Doar Partidul Liberal a rămas integru. Au încercat odată să dea lovitura în noi, inclusiv cu arestarea primarului Dorin Chirtoacă, a ministrului Iurie Chirinciuc și acum mai încercat odată. A fost clar pentru mine că are presiuni, controale. Totul ere evident, nu-mi răspundea la telefon, era constrâns, i s-a pus cuțitul la gât. El are afaceri în România cu mii de angajați, are contracte. Eu nu cred că pur și simplu omul așa a făcut. Sunt mai multe lucruri la mijloc”, a subliniat președintele PL.

Ghimpu a confirmat că Iurie Dârda se află în prezent în România, deoarece nu a fost la ședința PL, iar luni va veni la Chișinău să-ți depună mandatul de deputat.

Realitatea.md amintește că deputatul liberal Iurie Dârda a anunțat astăzi că va părăsi partidul din care face parte. Motivul pentru care a făcut acest pas ar ține de „o campanie intensivă de denigrare din ultima perioadă a imaginii deputatului a și celor apropiați lui” care s-ar putea răsfrânge asupra partidului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile