Logo Realitatea.md

Mihai Ghimpu i-a retras sprijinul politic ministrului Apărării. Anatol Șalaru: Își simte amenințată poziția de lider al partidului

12 Decembrie 2016, 20:01 // Politica

La inițiativa liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a fost retras sprijinul politic Ministrului Apărării, Anatol Șalaru, în cadrul ședinței Biroului Politic al PL. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md chiar de către Anatol Șalaru. 

„Întreaga formațiune a decis să-mi retragă sprijinul politic la inițiativa lui Mihai Ghimpu, care a luat această decizie din diferite motive. Își simte amenințată poziția de lider al partidului, după ce am criticat situația alegerilor prezidențiale din Republica Moldova”, a declarat ministrul Apărării.

Totodată, acesta presupune că la următoarea ședință ar putea să fie demis din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, care va avea loc pe data de 17 decembrie curent.

Mai târziu, ministrul Apărării a venit cu mai multe precizări pe una din rețelele de socializare: „Am solicitat convocarea congresului în care să fie pusă în discuție situația partidului. Obiectiv, clar și transparent. Era normal ca Mihai Ghimpu, după un astfel de rezultat care ne-a trimis la jumătate din marja de eroare a sondajelor, să-și depună mandatul de președinte și să accepte convocarea congresului și alegerea unei noi conduceri. Nu am de gând să părăsesc partidul pe care l-am fondat și pentru care am luptat. Punct”.

Amintim că, la începutul lunii decembrie a anului curent, presa scria despre un conflict în interiorul Partidului Liberal, conflict care a răcit relațiile dintre Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru.

Sputnik Moldova transmitea că Ghimpu s-a supărat pe Șalaru pentru că ultimul nu „a aranjat” un tender pentru construcția locuințelor sociale pentru militarii Armatei Naționale în favoarea firmei de construcții condusă de un alt liberal, deputatul Iurie Dîrda. Acest fapt l-ar fi determinat pe Mihai Ghimpu să ceară președintelui Nicolae Timofti să îl demită pe Anatol Șalaru.

Anatol Șalaru a aderat la Partidul Liberal în primăvara anului 2008, fiind ales, în luna martie, în funcția de vicepreședinte al formațiunii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5373 -0.5513%
USD USD 17.1674 0.2312%
RUB RUB 0.2571 0.8631%
RON RON 4.1699 -0.7048%
UAH UAH 0.6135 0.3599%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile