Logo Realitatea.md

Mihail Saakaşvili: Nu voi cere azil în Polonia

13 Februarie 2018, 16:56 // În lume

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, unul dintre liderii cei mai vocali ai opoziţiei ucrainene, a declarat marţi pentru postul de televiziune ucrainean Newsone că în prezent „se află sub protecţia poliţiei poloneze”, adăugând că a informat Ministerul de Interne polonez că nu va cere azil în Polonia.

Întrebat despre posibilitatea extrădării sale din Polonia în Georgia, fostul preşedinte georgian a minimalizat această eventualitate, susţinând că autorităţile de la Tbilisi se tem de el, scrie AgerPres.

„Am spus încă de la început că, dacă s-ar dori extrădarea mea, ar fi fost cerută chiar ieri. Am mai spus că nici Georgia, nici Ucraina nu au acuzaţii grave împotriva mea”, a subliniat el.

În septembrie, Saakaşvili, căruia i-au fost retrase cetăţeniile georgiană şi ucraineană, a trecut frontiera din Polonia în Ucraina în timpul unei ciocniri între susţinătorii săi şi autorităţi.

Poroşenko l-a ajutat pe Saakaşvili să devină guvernator al regiunii ucrainene Odesa în 2015. Dar Saakaşvili a demisionat un an şi jumătate mai târziu, acuzându-l pe Poroşenko de perpetuarea corupţiei endemice.

Un tribunal din Georgia l-a condamnat recent pe Saakaşvili în absenţă la trei ani de închisoare pentru abuz în funcţie în timpul celor două mandate prezidenţiale între 2004 şi 2013. În Ucraina, el este acuzat că sprijină o organizaţie criminală într-o încercare eşuată de lovitură de stat împotriva lui Poroşenko.

”Peripețiile” continuă: Mihail Saakaşvili a fost reţinut din nou la Kiev (VIDEO)

Mihail Saakașvili, „alungat” din Ucraina, după ce a fost reținut de mascați la Kiev. Deja e în drum spre Polonia

Primele imagini VIDEO din Polonia cu apariția lui Saakașvili, după ce a fost expulzat din Ucraina

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 0.0000%
USD USD 17.1322 0.0000%
RUB RUB 0.2559 0.0000%
RON RON 4.0703 0.0000%
UAH UAH 0.6291 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile