Logo Realitatea.md

Ministerul Finanțelor dă asigurări că nu vor fi întârzieri la achitarea pensiilor și salariilor

01 Februarie 2016, 09:32 // Economie

Ministerul Finanțelor dă asigurări că pensiile și salariile vor fi achitate. Asigurarea a fost făcută de către ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în cadrul emisiunii ”Replica”.

”Pe moment, ne concentrăm eforturile asupra achitării pensiilor şi salariilor bugetarilor. În rest, nu procurăm niciun pix pentru instituţiile bugetare. Ne vom strădui ca în luna aprilie să indexăm pensiile, conform legii", a spus Armaşu, scrie IPN.

Ministrul Finanţelor a comunicat că se contează mult pe prima tranşă a creditului promis de Guvernul României şi că Guvernul de la Chişinău va îndeplini în cel mai scurt timp condiţiile impuse de către Guvernul de Bucureşti. „Acest credit va fi utilizat pentru acoperirea cheltuielilor pe termen scurt, pentru pensii şi salarii. Chiar dacă va sosi misiunea FMI la Chişinău, nu va semna cu noi imediat un contract de finanţare. Va fi o misiune de diagnostic", a precizat Armaşu.

Referindu-se la demisia şefilor de la Vamă şi de la Fisc, Armaşu a comunicat că va fi iniţiată o anchetă de serviciu în privinţa lor.

„Oamenii spun că au fost controale excesive, că s-a dat mită", a argumentat ministrul.

Totodată, Octavian Armaşu a spus că încă nu s-a convenit asupra noilor şefi în locul celor demişi. „Sunt nişte candidaturi, dar este prematur să spunem nume. Cel mai probabil, va fi organizat un concurs", a comunicat Armaşu.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.0000%
USD USD 17.5802 0.0000%
RUB RUB 0.2745 0.0000%
RON RON 4.0546 0.0000%
UAH UAH 0.7255 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile