Logo Realitatea.md

Ministerul Justiţiei al R. Moldova și cel al Georgiei vor crea o platformă de cooperare regională, pentru un schimb de experiență mai intens

12 Aprilie 2018, 21:24 // Politica

Ministrul Justiţiei Victoria Iftodi a avut astăzi, la Copenhaga (Danemarca), o întrevedere bilaterală cu Ministrul Justiţiei al Georgiei, Thea Tsulukiani, în cadrul căreia au discutat perspectivele dezvoltării cooperării bilaterale, precum și despre consolidarea schimbului de experiență și de bune practici în avansarea pe calea integrării europene și a valorificării regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii, părţile au optat pentru o cooperare instituțională mai strânsă în domeniul justiţiei. În special, au fost discutate aspecte ce țin de situația actuală în justiție, progresele și provocările actuale în reforma sistemului judiciar, inclusiv măsurile de asigurare a integrității și de responsabilizare a judecătorilor, precum și specializarea acestora. Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit fenomenul delincvenței juvenile, în contextul căruia oficialii au avut un schimb de păreri privind posibilele soluții ce ar veni să rezolve problemele minorilor aflați sub vârsta răspunderii penale.

De asemenea, având în vedere contextul istoric comun, procările similare cu care se confruntă ambele țări, rolul esențial al asigurării unei justiții calitative pentru avansarea economică și pentru integrarea europeană, ofiicialii au convenit să creeze o platformă de cooperare regională care ar permite un schimb de experiență mai intens și un dialog mai eficace între țările Parteneriatului Estic și statele membre ale Uniunii Europene. În cadrul întrevederii, la invitația ministrului Tsulukiani a fost stabilită organizarea unei vizite bilaterale în Georgia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6939 -0.2977%
USD USD 17.5518 -0.3678%
RUB RUB 0.2787 -0.3575%
RON RON 4.1700 -0.1150%
UAH UAH 0.6847 1.2570%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile