Logo Realitatea.md

Ministerul Sănătății și sindicatele vor organiza în mod regulat ședințe comune

14 Februarie 2018, 16:19 // Economie

Perfecționarea legislației muncii, cadrului legal în domeniul ocupării forței de muncă și îmbunătățirea remunerării salariaților din medicină și asistență socială au fost principalele subiecte discutate în cadrul unei întrevederi dintre conducerea CNSM cu cea a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Reprezentanții CNSM au solicitat susținerea conducătorilor MSMPS privind continuarea procesului de perfecționare a Codului Muncii al Republicii Moldova și racordarea acestuia la standardele internaționale în domeniul muncii. 

Pe lângă cele menționate, CNSM s-a pronunțat pentru revizuirea sporurilor de compensare pentru munca prestată în condiții nefavorabile în dependență de salariul pe țară și promovarea criteriilor de evaluare a performanțelor profesionale individuale la aplicarea sistemelor netarifare de salarizare.

Sergiu Sainciuc, vicepreședintele instituției a propus ca perfectarea cadrului legal în domeniul salarizării personalului medical să prevadă stabilirea unui sistem unic de salarizare atât pentru lucrătorii medicali remunerați din contul fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, cât și pentru angajații din sănătate plătiți din bugetul de stat.

„În cadrul întrevederii de astăzi cu conducerea CNSM, am avut un schimb bun de opinii și idei privind soluționarea problemelor abordate de sindicate. Se poate de spus că am avut o discuție foarte sinceră și am convenit că asemenea întrevederi să se desfășoare în mod regulat, dar mai ales în funcție de necesitate”, a conchis secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)