Logo Realitatea.md

Ministerul Sănătății și sindicatele vor organiza în mod regulat ședințe comune

14 Februarie 2018, 16:19 // Economie

Perfecționarea legislației muncii, cadrului legal în domeniul ocupării forței de muncă și îmbunătățirea remunerării salariaților din medicină și asistență socială au fost principalele subiecte discutate în cadrul unei întrevederi dintre conducerea CNSM cu cea a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Reprezentanții CNSM au solicitat susținerea conducătorilor MSMPS privind continuarea procesului de perfecționare a Codului Muncii al Republicii Moldova și racordarea acestuia la standardele internaționale în domeniul muncii. 

Pe lângă cele menționate, CNSM s-a pronunțat pentru revizuirea sporurilor de compensare pentru munca prestată în condiții nefavorabile în dependență de salariul pe țară și promovarea criteriilor de evaluare a performanțelor profesionale individuale la aplicarea sistemelor netarifare de salarizare.

Sergiu Sainciuc, vicepreședintele instituției a propus ca perfectarea cadrului legal în domeniul salarizării personalului medical să prevadă stabilirea unui sistem unic de salarizare atât pentru lucrătorii medicali remunerați din contul fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, cât și pentru angajații din sănătate plătiți din bugetul de stat.

„În cadrul întrevederii de astăzi cu conducerea CNSM, am avut un schimb bun de opinii și idei privind soluționarea problemelor abordate de sindicate. Se poate de spus că am avut o discuție foarte sinceră și am convenit că asemenea întrevederi să se desfășoare în mod regulat, dar mai ales în funcție de necesitate”, a conchis secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile