Logo Realitatea.md

Ministerul Sănătății va colabora cu asociația CCF Moldova în privința diversificării serviciilor pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani

01 Februarie 2018, 18:56 // Societate

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va colabora cu Asociația Obștească CCF/HHC Moldova în domeniul protecției drepturilor copilului și în special a celor cu vârsta de până la trei ani. Pentru aceasta părțile au semnat un Memorandum în baza căruia urmează să coopereze pentru dezvoltarea și diversificarea serviciilor pentru copiii de aceste vârste.

Foto simbol

„Părțile urmează să coopereze la revizuirea cadrului normativ privind specializarea Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă pentru plasamentul copiilor cu vârsta de 0 - 3 ani și copiilor cu dizabilități, să coopereze la elaborarea cadrului normativ privind organizarea și funcționarea centrului de zi pentru copii cu vârsta de 4 luni – 3 ani și la dezvoltarea serviciului respectiv la nivel local”, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății. 

De asemenea, o acțiune importantă care urmează a fi realizată de ambele părți este extinderea modelului nou de vizite la domiciliu a copilului sănătos 0-3 ani, la nivel național și să asigure integrarea în modelul respectiv a procedurilor și instrumentelor de cooperare intersectorială pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea copilului.

„Apreciez înalt colaborarea pe care am avut-o și o avem cu CCF Moldova în procesul de dezinstituționalizare a copiilor, unul dintre principalii parteneri din sectorul neguvernamental care a contribuit la lansarea, promovarea și implementarea reformei de dezinstituționalizare. Sper ca împreună vom reuși să instituționalizăm Centrul de zi pentru copii cu vârsta de 4 luni – 3 ani, care este un serviciu foarte necesar și care și-a dovedit eficiența în mun. Chișinău”, a declarat în acest context ministra Sănătății, Svetlana Cebotari.

Președinta CCF Moldova, Liliana Rotaru, susține că toți copii trebuie să trăiască în familii, iar în acest sens, vor depune toate eforturile în susținerea autorităților publice locale și centrale privind prevenirea separării copiilor de familii și crearea serviciilor alternative de îngrijire.

Memorandumul este încheiat pentru perioada ianuarie 2018 - decembrie 2021.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0614%
USD USD 17.6396 -0.2562%
RUB RUB 0.2751 0.1092%
RON RON 4.1166 -0.1867%
UAH UAH 0.7178 0.0697%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile