Logo Realitatea.md

Ministrul Gaburici îndeamnă conducerea Termoelectrica să optimizeze costurile

15 Iunie 2018, 19:31 // Economie

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, îndeamnă conducerea întreprinderii Termoelectrica să optimizeze costurile pentru serviciile de termoficare și cele administrative ale entității, astfel încât banii constribuabililor să fie gestionați corect. 

„Obiectivele Termoelectrica trebuie să fie asigurarea confortului zilnic al cetățenilor, servicii de termoficare calitative și la prețuri mai mici. Aștept ca în structura costurilor pentru serviciile de termoficare să fie redusă componenta pierderilor până la cotele minime, care există în statele Uniunii Europene. Vă îndemn să optimizați și alte costuri, inclusiv cele administrative - sunt gestionați banii oamenilor, de aceea este nevoie să fie gestionați corect", a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, aflat într-o vizită de lucru la întreprinderea de stat. 

La rândul său, directorul Termoelectrica, Veaceslav Eni, a trecut în revistă principalele rezultate înregistrate pe parcursul celor trei ani de activitate, printre care se numără modernizarea a peste 70 de km de conducte termice, montarea  a 360 de Puncte Termice Individuale, construirea din temelie a Stației de Pompare nr.1 și reutilarea completă a Stațiilor de pompare SP8, SP12 și SP13, stoparea acumulării și diminuarea datoriilor față de Moldovagaz, îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare, inclusiv prin promovarea soluției încălzire centralizată autonomă etc.

Ministrul Gaburici a menționat depsre necesitatea continuării acțiunilor de modernizare a conductelor termice, ceea ce va duce la scăderea prețului la energia termică livrată cetățenilor. De asemenea, ministrul a menționat că întreprinderea trebuie să valorifice la maxim potențialul și capacitatea de a asigura oamenilor încălzire autonomă, fără cazane în apartamente.

În context, ministrul a cerut conducerii întreprinderii să pregătească o prezentare a instituției, axându-se pe avantajele competitive, dar și un plan de acțiuni privind modernizarea întreprinderii și reducerea tarifelor pentru serviciile de termoficare.  

În perioada următoare, administrația întreprinderii va continua programul estival de dezvoltare și modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, printre care se numără acțiuni de instalare a Punctelor Termice Individuale, modernizarea a peste 13 km de conducte termice, precum și modernizarea echipamentelor din cadrul Sursa I și CT Vest.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile