Logo Realitatea.md

Ministrul Apărării despre mișcarea neautorizată a efectivelor militare ruse în Zona de Securitate: Lipsite de logică (VIDEO)

22 Iunie 2018, 13:40 // Actualitate

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, califică ultimele acțiuni din regiunea transnistreană cu privire la mișcările blindatelor Grupului Operativ al Trupelor Rusești prin Zona de Securitate drept „lipsite de logică”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrica de la postul de televiziune Publika.

Embed:

„Acel marș pe care l-au făcut ei recent, chipurile pentru siguranța Campionatului Mondial de Fotbal a fost lipsit total de logică. Au scos blindatele, au scos militarii, i-au ridicat pe alarmă și au început să circule prin Zona de Securitate. Pentru ce se face asta? Noi cu toții înțelegem care sunt provocările lansate din partea lor”, a afirmat Sturza.

Totodată, în același context, ministrul Apărării a declarat că doar în anul 2017, Armata Națională a înregistrat peste 320 de acțiuni cu tentă militară în regiunea Transnistreană.

„Eu le-aș recomanda să nu mai aștepte un viitor Campionat Mondial de Fotbal sau olimpiadă, pentru a afectua aceste mișcări în Zona de Securitată și să retragă toate aceste muniții și aceste forțe militare din Transnistria. Noi suntem gata să le asigurăm și acel „Coridor Verde” discutat atât de mult în Ucraina. Noi și partea ucraineană suntem gata să-i facilităm ca să-și retragă trupele și toate munițiile din depozitele de pe teritoriul Moldovei. Sigur că ne deranjează toate aceste acțiuni a Grupului operativ tactic, iar un motiv serios de îngrijoarare este faptul că fac toate aceste acțiuni cu militarii transnistreni. Ei fac acea „închegare de forțe”, a mai spus Eugen Sturza.

Ministrul Apărării a afirmat că militarii din stânga Nistrului sunt în permanență monitorizați de către autoritățile de forță, pentru a putea înțelege care este tactica lor de pregătire, cum se antrenează, de unde vine comanda, cine-i ghidează, ce strategie au și multe alte aspecte ce țin de această problemă.

Amintim că, la 14 iunie curent, în regiunea transnistreană au avut loc mișcări neautorizate a tehnicii militare a Grupului Operativ al Trupelor Rusești prin Zona de Securitate, fapt ce a stârnit mai multe reacții în Comisia Unificată de Control. 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Unificată de Control s-a întrunit în ședință. S-a discutat despre mișcarea neautorizată a efectivelor militare ruse în Zona de Securitate

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile