Logo Realitatea.md

Mitropolia, deranjată că Halloween-ul a fost sărbătorit la Cetatea Soroca. "Nu face cinste istoriei și credinței"

07 Noiembrie 2018, 12:13 // Societate

Mitropolia Moldovei se declară indignată și vădit deranjată de faptul că mai mulți tineri au sărbătorit la sfârșitul lunii trecute Halloween-ul la Cetatea Soroca.  Ioan Moșneguțu, Episcop al Sorocii, a cerut autorităților locale de a nu mai permite în viitor desfășurarea unor evenimente similare, în această locație, care este un simbol național.

Foto: Centru de Resurse pentru Tineret Dacia

Într-o adresare făcută publică și pe site-ul Mitropoliei Moldovei, Ioan Moșneguțu spune că spectacolul, organizat de Centrul de Resurse pentru Tineret Dacia (puteți vedea AICI poze de la eveniment), "nu face cinste nici istoriei și nici credinței noastre". În opinia acestuia, Cetatea Soroca a fost pângărită de așa-zisa sărbătoare cu o "bântuire" de acțiuni demoralizatoare prin iluminarea în roșu a edificiului, care ar simboliza "focul iadului".

Episcopul de Soroca îi acuză pe organizatori că le-ar fi străine valorile naționale și că au atentat la demnitatea istorică și spirituală a neamului, "fără nicio remușcare". 

"Vrem să credem că nu au știut și au permis acest eveniment public din simpla dorință de a dărui sorocenilor și oaspeților orașului un show agreabil, care însă nu a fost altcev decât un lup urâcios în piele de oaie", se arată în adresarea lui Moșneguțu.

Epsicopul s-a adresat și părinților cu îndemnul de a verifica ce vizionează copiii lor, ce citesc și ce jocuri preferă.

"Arătați-le odraslelor dmneavoastră frumosul tradițiilor noastre, învățați-i să se ferească de înșelătoriile ademenitoare și bucurați-vă împreună cu ei de frumusețea lumii binecuvântate de Dumnezeu", se precizează în adresarea publică a lui Ioan Moșneguțu. 

La Halloween-ul organizat de Centrul de Resurse pentru Tineret Dacia au participat în jur de 700 de tineri deghizați în demoni. Halloween este o sărbătoare celtică, marctă anual în noapte spre 31 octombrie și semnifică momentul în care spiritele morților vizitează lumea celor vii. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile