Logo Realitatea.md

Moarte tragică la Călărași. Un bărbat a decedat electrocutat în încercarea de a se conecta ilegal la rețeaua de energie electrică

21 Aprilie 2016, 09:52 // Societate

Un bărbat de 38 de ani, din satul Păuleşti, raionul Călărași a fost electrocutat mortal încercând să conecteze ilegal căsuța paznicului de pe malul unui lac din aproperea localității. 

Foto: photobucket.com

Cazul s-a produs pe 11 aprilie curent. Bărbatul era angajat pentru îngrijirea bazinului acvatic respectiv, acesta a încercat să conecteze ilegal la reţeaua electrică căsuţa paznicului, deconectă anterior pentru datoriii. Pentru aceasta el a utilizat un prelungitor, pe care l-a agăţat de conductorii LEA-10 kV din apropiere cu ajutorul scării şi a unei ţăvi din polipropilenă.

Ulterior persoana dată a intrat în încăpere pentru a conecta prelungitorul la reţeaua electrică internă. În momentul atingerii conductorului aflat sub tensiune bărbatul a fost electrocutat. El s-a aflat sub tensiune până când a fost descoperit de colegii lui, care au reuşit cu riscuri majore pentru ei să rupă conexiunea improvizată la reţea, iar după aceasta au încercat să-l resusciteze. Constatând că nu-l pot ajuta, ei au solicitat intervenţia salvării şi au anunţat despre cele întâmplate poliţia, care a constatat la faţa locului decesul persoanei date.

În rezultatul analizei cauzelor care au condus la producerea accidentului dat s-a constatat, că acesta a avut loc în urma neconştientizării de către făptaş a riscului major de electrcutare, a intervenţiei neautorizate în instalaţia electrică prin apropierea la o distanţă inadmisibilă de conductorii LEA-10 kV aflaţi sub tensiune şi a atingerii ulterioare a prelungitoprului conectat ilegal. Potrivit reprezentanților „Red Union Fenosa”, încercarea de conectare directă a receptorilor electrici la LEA-10 kV era din start sortită eşecului, dat fiind necorespunderea nivelurilor de tensiune.

Pentru neadmiterea pe viitor a accidentelor în rândul populaţiei, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. solicită în mod expres tuturor respectarea strictă a normelor de securitate în raport cu instalaţiile electrice. Orice intervenţii ale populaţiei în zona de protecţie a instalaţiilor electrice sunt însoţite de un grav pericol de electrocutare, care poate surveni în rezultatul contactului direct sau prin intermediul unui arc electric la apropierea la o distanţă inadmisibilă de echipamentele aflate sub tensiune. Populaţia trebuie să conştientizeze aceste riscuri atunci când se apropie periculos de instalaţiile electrice şi să renunţe la intenţia de a desfăşura diferite activităţi în preajma lor.

Este important să respectaţi următoarele reguli:

-       nu interveniţi în nici un caz în instalaţiile electrice;
-       nu pătrundeţi în încăperile punctelor de transformatoare şi ale altor instalaţii electrice;
-       nu permiteţi copiilor să se apropie de instalaţiile electrice sau să se joace în preajma acestora;

-       nu deschideţi uşile panourilor de distribuţie şi a cutiilor de cablu;

-       nu vă urcaţi pe pilonii liniilor electrice aeriene;

-       nu vă apropiaţi şi nu atingeţi de conductoarele liniilor electrice, întrerupătoarele sau separatoarele de linie şi alte echipamente electrice;

-       nu urcaţi pe copacii care cresc în apropierea LEA;

-       nu legaţi animale domestice de pilonii liniilor electrice aeriene;

-       nu vă apropiaţi şi nu atingeţi conductoarele suspecte din apropierea instalaţiilor electrice aflate accidental la sol, pe vegetaţie, garduri sau diferite construcţii.

-       despre orice defecţiuni sau accidente informaţi imediat întreprinderea distribuitoare de energie electrică prin intermediul Oficiului  24 de ore la numărul de telefon 022- 43-11-11.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1026 1.0158%
USD USD 16.7434 0.6299%
RUB RUB 0.2493 0.4432%
RON RON 4.1097 1.2840%
UAH UAH 0.6056 1.1187%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
30 iul, 17:46 //

UPDATE: CNA și PA au găsit noi sume colosale, pe lângă cele din birou, acasă la șeful de secție de la CRDM reținut în dosarul „tomografiei” (FOTO)

02 aug, 13:38 //

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

07 aug, 07:01 //

Foto: captura video (video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

31 iul, 14:50 //

Foto: zdg.md Milioane de lei în birou și la bancă, dar... Casa modestă în care locuiește medicul șef din dosarul „tomografiei” (FOTO)

08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

26 iul, 11:30 //

Foto simbol: anta.gov.md UPDATE: Descinderi matinale PA+CNA, prin Chișinău: În total, pe dosar, sunt 10 persoane bănuite. DETALII!

26 iul, 08:08 //

Jizdan, la cros cu noaptea-n cap! Ministrul de Interne a dat live pe Facebook de pe terenul de sport (VIDEO)

01 aug, 15:14 //

Filip vrea ”capul” șefilor de la PTF și Vama Leușeni: Decizia, luată în urma unor vizite inopinate (VIDEO)

30 iul, 13:53 //

Foto: Facebook/Igor Dodon Ce a răspuns Dodon când a fost întrebat de unde a luat bani pentru monumentul instalat în Rusia, în semn de prietenie dintre Petru I și Dimitrie Cantemir (FOTO)

31 iul, 10:07 //

Interceptările AUDIO dintre doi suspecți din dosarul „Tomografiei”: „E cam tâmpită! Poate o fac oficial? Cum credeți, e periculoasă?..” (AUDIO)